Børnebogcast: Nostalgi og klassikere, med Erik Barfoed

Forfatter Erik Barfoed er på besøg i Børnebogcast, og fortæller om sin nyeste roman Fangeskibet. Vi taler også om de klassikere der inspirerede ham, og alle de bøger vi elsker fra vores egen barndom.

Her aflytter eller henter du episoden Nostalgi og klassikere, med Erik Barfoed.
Varighed: 1:04:51

 

Egentlig er formålet med Børnebogcast at gøre alle jer læsere opmærksomme på de mange nye bøger der findes, alle dem som I kan kaste jer over, når I HAR læst dem I husker fra jeres egen barndom højt for ungerne. 

Men i denne episode svælger vi i nostalgi og gamle dage. Vi mindes vores forældre og den litteratur de gav os med og taler om, hvad vi selv elskede at læse som børn. Og vi trækker nogle paralleller til moderne titler, man evt. kan vælge i stedet, hvis ens børn synes sproget er for gammeldags i Robinson Crusoe, eller bare ikke orker at lytte til et helt kapitel fra Det lille hus på prærien, om hvordan man laver majsgrød.

Vi taler også om de barske titler. Ting var jo ikke kun hygge i gamle dage - der var snestorme og fattigdom og sult og onde, onde voksne!

Se listen med de mange gode titler herunder, og find både det gamle og det nye, der minder om det gamle.

Børnebogcast er et tilbud fra Københavns biblioteker, hvor børnebibliotekar Julie Arndrup med gæster inspirerer til læsning. Hvad kan børnene selv læse, og hvad kan du læse højt, når I har været igennem alt det, du husker fra din egen barndom? Hvad er der kommet af nyt og hvad er godt? Der kommer ca. 10 episoder om året og de er temabaserede, så du kan finde lige det emne der er relevant for dig og din familie.

Du kan abonnere på podcasten på iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Spotify
Du kan abonnere på podcaten på Deezer
Du kan abonnere på podcasten på eReolen
Du kan abonnere på podcasten på Podbean

Eller skriv 'Børnebogcast' i søgefeltet på din podcast-app


Du kan holde øje med Børnebogcast på Københavns Børnebibliotekers Facebook.

Jingle:
"The Show Must Be Go" Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/