Børnebogcast nr. 10 - tegneserier i massevis

I dette 10. afsnit af Børnebogcast har vi fokus på tegneserier. Vi besøger Cph Comics og har en snak med Marianne Eskebæk Larsen, der bl.a. er formand for dansk tegneserieråd.

Du kan lytte til Tegneserier i massevis her
Tid: 1:15:44

Cph Comics er Danmarks største tegneseriefestival og her tilbragte Lisa og Julie en herlig lørdag. De taler med tegnere, forlag, tegneserieentusiaster og et par unge cosplay´ere og kommer på den måde bredt rundt om genren og hvad der er tiltrækkende ved den for forskellige brugergrupper. Bagefter kommer Marianne Eskebæk Larsen, formand for dansk tegneserieråd, underviser på UCC og kritiker på Information, og anbefaler en masse gode titler til børn og unge. Tegneserier er en bred genre, og der er efterhånden noget for alle - de yngste der lige har lært at læse, de mellemste der gerne vil have realisme og hverdagshistorier, og de ældste der kan klare lidt mere splatter og gys.

Du vil gerne læse højt, men din 4 årige vil kun høre den samme bog igen og igen. Du har læst alle dem du kan huske fra din egen barndom, og hvad så nu?? Dit skolebarn skal læse 20 min. om dagen – men HVAD?? Og måske kræver det også lidt overtalelse? Og hvad er op og ned i al den forskning, hvordan finder man overhovedet ud af, hvad der virker?

Bibliotekar Julie Arndrup, der har 15 års erfaring som børnebibliotekar og ved hvad ungerne efterspørger, og Lisa Gardum Andersen, lærer, skolebibliotekar og master i børnelitteratur, der ved hvad der rører sig og kender forskel på skidt og kanel, guider dig trygt igennem de mange bøger der udgives hele tiden.

Lyt med på Børnebogcast, hvor vi snakker med forfattere, forskere og børn der læser, og altid har masser af gode anbefalinger til hvad I kan vælge at læse.

Du kan abonnere på podcasten på iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Spotify
Du kan abonnere på podcaten på Deezer
Du kan abonnere på podcasten på eReolen
Du kan abonnere på podcasten på Podbean

Eller skriv 'Børnebogcast' i søgefeltet på din podcast-app

Følg med på Københavns Børnebiblioteker på Facebook

 

Jingle:
"The Show Must Be Go" Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

28.03.17
for at skrive en kommentar.