Børnebogcast nr. 21 - Sommerlæsning 2018 og Peter Molde-Amelund

06.07.18
Så er der titler til sommerferien! Lisa og Julie fylder på, der er SÅ mange at vælge i mellem. Og vi snakker med Peter Molde-Amelung, debuterende dansk forfatter til bogen Dallas København - et varmt og spændende eventyr!

Du kan finde Børnebogcast i Spotify, via RSS eller iTunes.

Eller download direkte.  Tid: 01:17:42

Pas på Læsegabet og hold læsetræningen ved lige over sommeren - men prøv samtidig at få det hele til at være lystbetonet og hyggeligt. Det virker som en umulig opgave at forene de to, men her fra Børnebogcast forsøger vi at gøre det lidt lettere for alle ved at anbefale en masse gode titler. Hvis du ikke synes der er nok, kan du lytte til sommerudgaverne fra de to sidste år også, og måske kan du nå en tur ned på det lokale bibliotek inden alle er helt forsumpede i ferie og se det store udvalg. Og lige tjekke om de har en sommerbogslæsekonkurrence børnene kan deltage i. Det har de fleste, og i Kbh har alle 20 biblioteker.

Herunder kan du se den lange liste med titler vi omtaler i Børnebogcast nr. 21.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Du vil gerne læse højt, men din 4 årige vil kun høre den samme bog igen og igen. Du har læst alle dem du kan huske fra din egen barndom, og hvad så nu?? Dit skolebarn skal læse 20 min. om dagen – men HVAD?? Og måske kræver det også lidt overtalelse? Og hvad er op og ned i al den forskning, hvordan finder man overhovedet ud af, hvad der virker?

Bibliotekar Julie Arndrup, der har 15 års erfaring som børnebibliotekar og ved hvad ungerne efterspørger, og Lisa Gardum Andersen, lærer, skolebibliotekar og master i børnelitteratur, der ved hvad der rører sig og kender forskel på skidt og kanel, guider dig trygt igennem de mange bøger der udgives hele tiden.

Lyt med på Børnebogcast, hvor vi snakker med forfattere, forskere og børn der læser, og altid har masser af gode anbefalinger til hvad I kan vælge at læse.

Du kan finde Børnebogcast i Spotify, via RSS eller iTunes.

Eller download direkte.  Tid: 01:17:42

Følg Børnebogcast på facebook

eller følg Københavns Biblioteker - LYD, hvis du vil inspireres til andre gode lytteoplevelser.

Jingle:
"The Show Must Be Go" Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License