Børnebogcast nr. 24 - Fantasy, fantasy, fantasy!

Et dejligt langt podcast afsnit om fantasy, med masser af gode titler og to spændende, udenlandske forfattere, Jennifer Bell og John August.

Du kan lytte til Fantasy, fantasy, fantasy! her
Tid: 1:51:29

Næsten to timer, endte denne podcast med at vare. Fordi vi synes fantasy er spændende. Men bare rolig, hvis du kun er ude efter inspiration til titler, så kan du nøjes med at høre den første halve time. Her er det børne- og ungebibliotekar Martin, fra Gladsaxe bibliotek, der deler nogle af sine yndlingstitler med os. 

Bagefter kommer der to længere interviews, på engelsk. Først med den engelske forfatter Jennifer Bell, der har skrevet trilogien De Ualmindelige. En spændende historie om et søskendepar, der opdager hemmeligheder om deres familie og en helt anden verden, fuld af magi og udfordringer. De Ualmindelige er super til de 10-13 årige, eller hvis man lige er lidt for ung til Harry Potter, både til selv- og højtlæsning.

Bagefter taler vi med den amerikanske forfatter John August, som har skrevet Arlo Finch i Flammernes dal. Det er den første i en trilogi, om drengen Arlo der flytter op i bjergene med sin familie, og som kommer til at gå i en spejdertrup der er lidt ud over det sædvanlige. Der foregår nemlig mange magiske ting, i de vilde bjerge. John August er filminstruktør og du kender ham måske fra den seneste filmatisering af Charlie og Chokoladefabrikken. Det er altså en dygtig fortæller vi har med at gøre her, og hans bog om Arlo er både filmisk smuk og helt vidunderlig eventyrlig. En bog til folk fra ca. 10 år og op.

Begge interviews folder sig ud omkring mere end blot forfatternes bøger. Der er snak om naturen, forsider, julegaver, biblioteker og læsning i almindelighed. 

Medvirkende til interviews i denne podcast er Julie Arndrup og Kathrine Bach Pachniuk, Københavns biblioteker, der begge afslører drømme om en dag at figurere i en bog. I interviewet med John August hører du også Amalie Karnøe fra forlaget Alvilda.

---------------------------------------------------------------

Du vil gerne læse højt, men din 4 årige vil kun høre den samme bog igen og igen. Du har læst alle dem du kan huske fra din egen barndom, og hvad så nu?? Dit skolebarn skal læse 20 min. om dagen – men HVAD?? Og måske kræver det også lidt overtalelse? Og hvad er op og ned i al den forskning, hvordan finder man overhovedet ud af, hvad der virker?

Bibliotekar Julie Arndrup, der har 15 års erfaring som børnebibliotekar og ved hvad ungerne efterspørger, og af og til Lisa Gardum Andersen, lærer, skolebibliotekar og master i børnelitteratur, der ved hvad der rører sig og kender forskel på skidt og kanel, guider dig trygt igennem de mange bøger der udgives hele tiden.

Lyt med på Børnebogcast, hvor vi snakker med forfattere, forskere og børn der læser, og altid har masser af gode anbefalinger til hvad I kan vælge at læse.

Du kan abonnere på podcasten på iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Spotify
Du kan abonnere på podcaten på Deezer
Du kan abonnere på podcasten på eReolen
Du kan abonnere på podcasten på Podbean

Eller skriv 'Børnebogcast' i søgefeltet på din podcast-app

Følg med på Københavns Børnebiblioteker på Facebook

 

Jingle:
"The Show Must Be Go" Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

30.11.18