Børnebogcast nr. 26 - Seje piger før og nu

08.03.19
I anledning af d. 8. marts, Kvindernes internationale kampdag, snakker børnebibliotekarerne Laila og Julie om seje piger i børnebøger - før og nu. Vi får også besøg af forfatter Ida-Marie Rendtroff, der har skrevet om mange seje piger og drenge.

Du kan finde Børnebogcast  via RSS , Spotify eller iTunes.

Eller download direkte.  Tid: 01:04:36

Seje piger - hvordan er man egentlig sej? Skal man have rødt hår eller tage en særlig hat på? Laila og Julie anbefaler en ordentlig bunke titler, både billedbøger, selvlæsning, højtlæsning og ungdomsbøger, om piger der er seje på mange forskellige måder.

Dernæst taler vi med Ida-Marie Rendtorff, der har skrevet mange bøger om seje piger både i fantasyuniverser og i virkeligheden. Vi kommer også lidt omkring klimadebatten, som flere af Ida-Maries bøger kredser om.

Børnebogcast er til dig, der gerne  vil læse højt, men din 4 årige vil kun høre den samme bog igen og igen. Du har læst alle dem du kan huske fra din egen barndom, og hvad så nu?? Dit skolebarn skal læse 20 min. om dagen – men HVAD?? Og måske kræver det også lidt overtalelse? Og hvad er op og ned i al den forskning, hvordan finder man overhovedet ud af, hvad der virker?

Bibliotekar Julie Arndrup, der har mange års erfaring som børnebibliotekar, inviterer gæster i studiet og sammen guider de dig trygt igennem de mange bøger der udgives for børn og unge.

Lyt med på Børnebogcast, hvor vi snakker med forfattere, forskere og børn der læser, og altid har masser af gode anbefalinger til hvad I kan vælge at læse.

Du kan finde Børnebogcast  via RSS , Spotify eller iTunes.

Eller download direkte.  Tid: 01:04:36

Følg Børnebogcast på facebook

eller følg Københavns Biblioteker - LYD, hvis du vil inspireres til andre gode lytteoplevelser.

Jingle:
"The Show Must Be Go" Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License