Børnebogcast nr. 7 - om YA. Ungdomslitteratur for 13 til 100 årige.

22.12.16
I Børnebogcast nr. 7 snakker vi med Christian Bach fra forlaget Gyldendal om ungdomslitteratur - eller YA, som det også kaldes. Hvad kan det, hvorfor er det så særligt og hvad elsker vi ved det? Meget, er det korte svar. Lyt her til det lange svar.

Lyt til YA. Ungdomslitteratur for 13 til 100 årige her
Tid: 63:28

Ungdomslitteratur. Det lyder meget opbyggeligt og dannende. Men er det det? Og er YA - young adult - en bedre betegnelse fordi den lyder smartere eller er bredere? I virkeligheden er navnet ikke det væsentlige, det er indholdet nemlig. Der udgives mange bøger til de unge voksne og de er absolut opmærksomheden værd - alle fortjener at læse en bog de kan genkende sig selv i, og YA giver os den mulighed. I denne udgave af Børnebogcast taler vi med Christian Bach fra forlaget Gyldendal, der dagligt arbejder med at finde de bedste ungdomsbøger til udgivelse, og som uden tvivl er både dygtig og passioneret. Christian præsenterer nogle af sine yndlingstitler og der bliver især snakket meget om forfatteren Patrick Ness, som har skrevet monsterhittet Monster (pun intended) der også er filmatiseret og netop nu kan nydes i biograferne under titlen Syv minutter over midnat. 

Vi kommer også omkring nogle af vores danske favoritforfattere og deres evne til at kombinere plot og karakterbeskrivelser, så man virkelig kan mærke hvad der er på spil i historien. YA er en meget bred genre, og på biblioteket oplever vi også at lige så mange voksne låner og elsker bøgerne i ungdomsafdeligen. Det er okay, det må man godt og hvis ens teenager er okay med det, kan man måske oven i købet opleve et fællesskab omkring oplevelsen med at læse den samme bog. 

Hvad er Børnebogcast?

Du vil gerne læse højt, men din 4 årige vil kun høre den samme bog igen og igen. Du har læst alle dem du kan huske fra din egen barndom, og hvad så nu?? Dit skolebarn skal læse 20 min. om dagen – men HVAD?? Og måske kræver det også lidt overtalelse? Og hvad er op og ned i al den forskning, hvordan finder man overhovedet ud af, hvad der virker?

Bibliotekar Julie Arndrup, der har 15 års erfaring som børnebibliotekar og ved hvad ungerne efterspørger, og Lisa Gardum Andersen, lærer, skolebibliotekar og master i børnelitteratur, der ved hvad der rører sig og kender forskel på skidt og kanel, guider dig trygt igennem de mange bøger der udgives hele tiden.

Lyt med på Børnebogcast, hvor vi snakker med forfattere, forskere og børn der læser, og altid har masser af gode anbefalinger til hvad I kan vælge at læse.

Du kan abonnere på podcasten på iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Spotify
Du kan abonnere på podcaten på Deezer
Du kan abonnere på podcasten på eReolen
Du kan abonnere på podcasten på Podbean

Eller skriv 'Børnebogcast' i søgefeltet på din podcast-app

Følg med på Københavns Børnebiblioteker på Facebook

 

Jingle:
"The Show Must Be Go" Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

for at skrive en kommentar.
Materialer