Børnebogcast nr. 8 - højtlæsning for de mindste

Den 8. udgave af Børnebogcast handler om at læse højt for de mindste. Hvor tidligt starter man, hvor meget forstår de og hvad skal det hele gøre godt for? Rigtig meget, viser det sig!

Lyt til episoden Højtlæsning for de mindste her
Tid: 01:13:29

Lisbet Vestergaard, specialkonsulent ved Københavns biblioteker, og Caroline Sehested, tidligere lektor og nu leder af afdeling Lær ved Helsingør bibliotekerne ved begge rigtig meget om børns tidlige læsning. Det får vi andre glæde af i denne udgave af Børnebogcast, der varer ca. en time. Vi fokuserer på højtlæsnig for de 0-3 årige, men kommer også omkring selve opdragelsen til at blive biblioteksbruger, lidt dialogisk læsning, vigtigheden af den fælles fortælling og rigtig mange andre interessante aspekter ved højtlæsning. Og sandelig om ikke også de to damer helt spontant læser lidt op, af nogle af de gode bøger de har taget med som anbefalinger til dig. Så hyggeligt, vi ville ønske du havde været der!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Du vil gerne læse højt, men din 4 årige vil kun høre den samme bog igen og igen. Du har læst alle dem du kan huske fra din egen barndom, og hvad så nu?? Dit skolebarn skal læse 20 min. om dagen – men HVAD?? Og måske kræver det også lidt overtalelse? Og hvad er op og ned i al den forskning, hvordan finder man overhovedet ud af, hvad der virker?

Bibliotekar Julie Arndrup, der har 15 års erfaring som børnebibliotekar og ved hvad ungerne efterspørger, og Lisa Gardum Andersen, lærer, skolebibliotekar og master i børnelitteratur, der ved hvad der rører sig og kender forskel på skidt og kanel, guider dig trygt igennem de mange bøger der udgives hele tiden.

Lyt med på Børnebogcast, hvor vi snakker med forfattere, forskere og børn der læser, og altid har masser af gode anbefalinger til hvad I kan vælge at læse.

Du kan abonnere på podcasten på iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Spotify
Du kan abonnere på podcaten på Deezer
Du kan abonnere på podcasten på eReolen
Du kan abonnere på podcasten på Podbean

Eller skriv 'Børnebogcast' i søgefeltet på din podcast-app

Følg med på Københavns Børnebiblioteker på Facebook

 

Jingle:
"The Show Must Be Go" Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

31.01.17
for at skrive en kommentar.