BogDate: 1. date - Et hus med sjæl, en familie med svigt

29.04.21
Velkommen på første date

Af Claus Vittus – podcastredaktør, Københavns Biblioteker

Der opstod en rød tråd igennem de fire anbefalinger i BogDate.
Den første udgave af podcasten BogDate var tænkt som fire meget forskellige afsnit. Hvert afsnit skulle være en slags date mellem lytterne og en bog. Præsenteret af forskellige forfattere og litteraturformidlere, der skulle tænde en flamme hos podcastlytteren. En flamme af læselyst.
Men jeg havde ikke tænkt på en rød tråd imellem de fire bøger. Tværtimod. De skulle være meget forskellige. En roman, en digtsamling, en krønike og en erkendelsesroman.

Lyt til første afsnit af BogDate-podcasten her

Fra børnepasning til borgerkrig 

Da interviewet om romanen med litteraturformidler Anja Brygman var slut, kom vi til at tale om det næste interview som jeg skulle lave. Hun fortalte at hun – da hun var yngre - havde passet børn og gjort rent hos forfatteren Carsten Jensen. De fik sig så en mail-snak efter mange års tavshed.

Mit interview med Carsten Jensen om hans nyeste bog "Bjælken i mit Øje" begyndte med at tale om den tragiske krig i Eks-Jugoslavien. Jeg har selv lavet flere radiodokumentarudsendelser for DR om krigen og efterdønningerne.

Det tredje værk i podcasten er en digtsamling af dansk-bosniske Alen Meskovic, der har holdt fællesforedrag med Carsten Jensen under overskriften ”De unge og de Tunge”. De har begge skrevet bøger med udgangspunkt i krigen i Eks-Jugoslavien.

Til sidst mødte jeg så en gammel kollega fra montage & dokumentar-afdelingen i DR, Anna Elisabeth Jessen, der de seneste år har helliget sig romanskriveriet med hendes debut ”Om hundrede År” og senest ”Huset”, der handler om vores fælles arbejdsplads igennem mange år – Radiohuset.

Tags
Materialer