BogDate 12: Fuld og ædru i Kbh

Forfatteren Jesper Stein beskriver i sin roman "Ædru" , hvordan han var fascineret af druk og nedtursfortællinger. Romanen handler om at komme ud af sit alkoholmisbrug.

Dødsruten

Jesper Stein går turen langs ”Dødsruten” i København som er en rute af værtshuse som forfattere og kulturpersonligheder ofte har besøgt.

Hør podcast

Turen begynder ved BoBi Bar overfor forlaget Gyldendal. Kort over litterære drukture i Kbh

Romanen ”Ædru” er et opgør med de store litterære nedtursfortællinger, som Jesper Stein har elsket og spejlet sig i.

Løgn, fornægtelse og drømmebilleder

Romanen handler om en 53-årig krimiforfatter med kone og fire børn, stor succes, anerkendelse og et misbrug af alkohol der har taget styringen. Den handler om at holde op med at drikke alkohol. Om at skrælle alle de lag af hans personlighed som forfatter, løgne, benægtelser og drømmebilleder som fulgte med alkoholismen af. Romanen begynder en halv time før end han skal starte sin behandling for alkoholisme.

I podcasten er der uddrag fra F.P. Jac, Lean Nielsen, P.O. Enquist, Tomas Espedal og Åsa Linderborg.

Om podcasten 

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Claus Vittus og indgår i serien 'BogDate', som er en podcast-serie, der har eksisteret i et år og som har mere end 40 forskellige bøger repræsenteret i lydform. Podcasten kommer ca. en gang om måneden med anbefalinger fra både litteraturformidlere, bibliotekarer, forfattere og værten selv.

Musikken er: Sign (Loving Caliber)/ The Traveller (Christoffer Moe Ditlevsen)

Se mere om "BogDate" 

Abonner på podcasten, der hvor du ellers lytter dine podcast -  og få flere spændende fortællinger om Københavns historie og markante personligheder gennem tiderne.

Her kan du læse om, hvordan du kommer i gang med at lytte til podcast.