BogDate 22 Larmen på Strøget

I bogen "Larmen på Strøget" fortæller musiker og forfatter Henrik Marstal både historien om et meget kreativt folkemusikmiljø i København og om gadelivet på Københavns nye gågade i 60erne.

Hør podcast om Strøget og folkemusikmiljøet i 60´erne

I august 1965 marcherer en broget skare ned ad Strøget i København med folkemusik- og gadesangeren Cæsar i spidsen. De demonstrerer for ytringsfrihed på den kun få år gamle gågade: Gadesangere og gademalere skal have lov til at være i fred for politiet.  Cæsar (kunstnernavn) skrev senere sangen ’Storkespringvandet’ om begivenheden. Sammen med Thøger Olsen, Per Dich og Maia Aarskov. Det er dog kun Thøger Olesen der er krediteret for teksten. Melodien er fra en skotsk vuggevise. Teksten lyder bl.a. : 

Byens stemning er så hjertevarmMen på Strøget er der larmNo'n får tæv af lovens lange armVed det store stygge storkespringvand

Folkemusikmiljøet i Kbh

I midten af tresserne skabtes et stærkt folkemusikmiljø i København omkring mange små musikklubber som f.eks. Purple Door på Højbro Plads, Folkeklubben i St. Regnegade, Folk Scene i Studiestræde. Musikere som Cæsar, Stig Møller, Per Dich, Povl Dissing, Benny Holst, Cy, Maia og Robert var en del af scenen.

Om podcasten 

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Claus Vittus og indgår i serien 'BogDate'. 

Musikcitater: Cy, Maia & Robert med sangen I Lie with You, Kim Larsen med Den rige og den fattige Pige, Cæsar med sangene I Holmens Gader og Storkespringvandet og Hasse  & William med November First

Musik: Sign (Loving Caliber)

Hør flere afsnit af BogDate

Abonner på podcasten, der hvor du ellers lytter dine podcast -  og få flere anbefalinger og interviews med forfattere.