BogDate 3: Fodbold, legetøj og jobsamtaler på en rumstation

Mød fire forskellige barske, fascinerende, magiske bøger i BogDate.

Hør 3. afsnit af BogDate her

Verden set fra en legetøjsbutik

En god fodboldbog kommer dybere ind i hovedet på spillerne, siger Johan Lyngholm-Bjerge, der selv har skrevet biografien Survivor om Jakob Kjeldberg.

Han anbefaler fodboldbøgerne "Et alt for kort liv" af Ronald Reng og Stig Tøfting-biografien "No Regrets" i podcasten BogDate.

Den aktuelle forfatter Anna Elisabeth Jessen anbefaler en dansk klassiker fra 1930erne – H.C. Branners Legetøj som beskriver persongalleriet omkring en københavnsk butik med nips, billig kunst og legetøj i en tid hvor kapitalisme, nazisme og kommunisme sætter dagsordenen.

"Den roman har jeg brugt, da jeg skrev ”Huset”", siger Anna Elisabeth Jessen om Legetøj. ”Huset” er hendes seneste roman, og den foregår på DR og Radiohuset.

Den østrigske forfatter Ödön Horvath skrev romanen ”36 timer” i 1920erne som litteraturformidler Rasmus Riiskjær fra Husum Bibliotek anbefaler - "Det er en barsk, humoristisk og satirisk kærlighedsroman", siger han.

Et puslespil med 100 brikker

BogDate-værten Claus Vittus anbefaler Olga Ravns ”De Ansatte”. Romanen består af korte referater af samtaler med ca. 100 ansatte på en rumstation hvor besætningen består af lige dele mennesker og menneskelignende biologiske computere - Mystisk, fascinerende og 100 puslespilsbrikker som læseren selv må samle til et billede undervejs.

Om podcasten

Hør 3. afsnit af BogDate her

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Claus Vittus og indgår i serien BogDate', som er en podcast-serie, der formidler fire forskellige bøger i interview og reportage med forfatterere og litteraturformidlere.