BogDate 4: Skurke, divaer og bluesmusik

15.07.21
Fjerde afsnit af BogDate er nu på gaden - lyt med når handler om skurke, ombejlede danserinder og en kvinde fanget af tiden.

Hør fjerde afsnit af BogDate her

Manuskriptforfatter Iben Albinus elsker skurke, og derfor anbefaler hun John Le Carrés ”Den Standhaftige Gartner”.
Romanen begynder med skurken. Man kommer ind i skurkens tvetydige, splittede sind, siger Iben Albinus, der selv er aktuel med sin debutroman Damaskus.

Romanen ”Før sidste Akt” foregår i marts 1829 og drejer sig om en af datidens mest ombejlede på den københavnske teaterscene – danser og skuespiller Johanne Luise (senere gift Heiberg). Forfatter Lasse Holm har skabt en historisk krimi omkring hende.

Den danske forfatter Solvej Balle har foreløbig udgivet to bøger i sin serie ”Om udregning af Rumfang” om en kvinde, der er fanget i den samme dag. Forfatter Rebecca Bach-Lauritsen er helt vild med de bøger. Og der kommer fem mere. "Det er en vild udgivelse som har været 30 år undervejs", siger hun.

BogDate-værten Claus Vittus anbefaler en grafisk roman om bluesmusikeren Robert Johnson lavet af den franske duo forfatteren Jean Marie Dupont og tegneren Mezzo.
De får bragt bluesmusikken til live med deres billedfortælling der samtidig er et mylder af små historier, der folder sig ud i sort-hvide kunstværker.

Tilrettelagt af Claus Vittus

Musik:

The traveller – Christoffer Moe Ditlevsen
Sign – Loving Caliber
Strabt – Pandaraps 
Love in Vain – Robert Johnson

Materialer