BogDate 5: Krig, hav, kærlighed og dovenskab

09.08.21
Femte afsnit af BogDate er nu på gaden - lyt med når handler om livet ville være bedre på bunden af havet, om at ville redde verden i Syrien eller bare dovne den i Cairo og om hvordan det var at være homoseksuel i København for 100 år siden.

Hør femte afsnit af BogDate 5 her.

Iben Albinus debuterer med spændingsromanen ”Damaskus” om en dansk kvinde der forsøger at gøre en forskel i det borgerkrigshærgede Syrien.

"Jeg havde lyst til at skrive en bog med kvindelige helte, som mænd også havde lyst til at læse", siger Iben Albinus, der er inspireret af John Le Carré som hun også anbefalede i seneste afsnit af BogDate - BogDate 4. 

En anden debutant er Signe Kierkegaard Cain. I romanen ”Søkvinden” beskrives en kvinde der er besat af vand. På godt og ondt.

"Det handler meget om vand, men måske endnu mere om at være et voksent menneske, der både skal være mor, og fungere i et parforhold", siger Signe K. Cain om ”Søkvinden”

Den egyptiske forfatter Albert Cossery beskriver i fem små noveller med fællestitlen ”Mennesker glemt af Gud” det dovne liv i Cairos gyder med hashtunge øjne, nubisk musik og stærk kaffe.

To bøger om homoseksualitet i Danmark handler om to ”ugifte mænd” begge født i 1843. Biografien ”Poul og Kærligheden” om Poul Andræ, der var en af de første til åbent at skrive om homoseksualitet, samt romanen ”Adam i Paradis” af Rakel Haslund-Gjerrild der omhandler maleren Kristian Zahrtmann, der malede smukke unge nøgne mænd i vovede motiver.

Tilrettelagt af Claus Vittus

Musik:
The traveller – Christoffer Moe Ditlevsen
Strabt – Pandaraps
Sign – Loving Caliber

Materialer