Fotograf Marcus Dewanger

BogDate: Stævnemøde med Carsten Jensen

07.05.21
Hvis du ikke frygter ondskaben i dig selv, så ved du ikke noget om dig selv, siger Carsten Jensen, der frygter at han ville kunne slå ihjel, hvis han var vokset op i et andet samfund som det danske.

Vi lever heldigvis i en kultur og konsensus, der ikke opfordrer til vold. Vi belønner fornuft og samtale og dialog, selvom det også er ved at smuldre. 

Hør BogDate special - Stævnemøde med Carsten Jensen her


Af Claus Vittus, Podcastredaktør, Københavns Biblioteker 

Glæden ved at slå ihjel

Forfatteren Carsten Jensen seneste debatbog "Bjælken i mit Øje" har undertitlen ”Om den evige krig og glæden ved at slå hinanden ihjel”.
Bogen er en samling af over 200 korte tekster.
Essaysamlingen er i virkeligheden den fjerde i en serie af tekster hvor Carsten Jensen debatterer store emner i vores nutid. Bøgerne er udkommet over tre år og hedder henholdsvis Kældermennesker, Mod Stjernerne og Hovedspringerne.

Ud over debatbøger har Carsten Jensen bla. også skrevet reportagebøger og romanerne "Vi, de druknede" og "Den første sten".

Denne samtale tager udgangspunkt i hans seneste debatbog "Bjælken i mit Øje", men han taler også om bøgerne "Vi, de druknede", "Den første Sten" og "Øvelser i afsked"
 

Materialer