Caspar Eric om Nye Balancer

At være spasser er at leve i ensomheden. Vi har ingen familier eller kulturhistorie at spejle os i, skriver Caspar Eric i sin nye digtsamling Nye Balancer.

Hør podcast

Caspar Eric (f. 1987) var gæst i publikumsarrangementet Månedens Forfatter på Københavns Hovedbibliotek i slutningen af april 2023.

Handicapdigte

Nye Balancer kommer i forlængelse af hans tidligere digtsamling Nike (2015), hvor Caspar Eric skrev om at være en handicappet krop i verden.

Han har cerebral parese det som man også kalder spastisk lammelse. I den nye samling – som han selv giver genrebetegnelsen 'handicapdigte' - italesætter han handicappet meget  direkte  - og beskriver samtidigt samfundets diskrimination af ‘det anderledes’.

Politiske digte

Nye Balancer består af digte, som med ordene fra anmeldelsen på Litteratursiden med hans talesproglignende digterstemme fører os ind i hovedet på ham selv, når han tvivler på, om hans kæreste vil blive hos ham, hvis hans fysiske tilstand forværres, eller når han mindes turene til hospitalet som barn. Derudover er der indimellem nogle mere prosalignende tekststykker, som emmer af vrede, frustration og et ønske om at ville bruge sin stemme politisk. ”Det er ikke mit handicap/jeg slås med/men verden omkring mig” Læs anmeldelse på Litteratursiden

Interviewer ved publikumsarrangementet var journalist og forfatter Lucia Odoom, som også selv har skrevet digte og som har ghanesiske rødder. Hun har arbejdet som musikjournalist, radiovært på blandt andet Det Elektriske Barometer og P6 Beat,og er født i 1987 og samme generation som Caspar Eric

Og det var der at samtalen på scenen den dag i april begyndte.

Om podcasten

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Claus Vittus og indgår i serien 'Månedens Forfatter', som er en podcast-serie, der har eksisteret i syv år og som har mere end 50 forfattere repræsenteret i lydform. 

Se mere om "Månedens Forfatter" her.

Musik: Mountain Air af Cody Francis (Epidemic Sound)