04.12.17
'Bag om København' #24: "Hvor mange forbrydere eller vordende forbrydere, ladegårdslemmer, tumultanter og andre misfornøjede har Amerika ikke befriet os for?”

Omkring 300.000 dansker immigrerede til USA i perioden 1858 til 1920. Men ikke alle gjorde det helt frivilligt. F.eks. benyttede Københavns Politi lejligheden til at afskibe ’utilpassede’ og ’uønskede’ elementer i byens befolkning.

Det kunne blandt andre være systemkritikere og vaneforbrydere. Men også mange med sociale problemer som arbejdsløshed og fattigdom trak en enkeltbillet til ’The land of milk and honey’ på den anden side af Atlanten.

”Udvandring er det virksomste middel til at formindske de i nutiden med en truende hurtighed stigende fattigbyrder. Den formindsker den endelige udgift til retssikkerhedens overholdelse, til fængsler, arbejdsanstalter og lignende.

’Bag om København’ bevæger sig denne gang en hel længere ud end den københavnske bygrænse og følger en af de mange, der udskifter det kriminelle københavnermiljø med det vilde vesten.

Her aflytter eller henter du episoden Da danskerne emigrerede - fattigdomsflygtninge, lykkejægere og kriminelle 1850 til 1920
Varighed: 24:39
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit
Ekstra speak: Jakob Kjær.

Du kan abonnere på podcasten i iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Podbean
Du kan abonnere på podcasten på Spotify

Du kan abonnere på podcasten på eReolen

Eller skriv 'Bag om København' i søgefeltet på din podcast-app

Få opdateringer og gode lytte-anbefalinger på Københavns Biblioteker - LYDs facebookside.

Podcasten er en del bibliotekernes lokalhistoriske satsning af samme navn.
Læs mere om Bag om København og abonner på nyhedsbrevet her.

Jingle ophavsret: ‘Double Drift’ Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
Du kan kæse mere om Creative Commons her