Podcastserien 'Bag om København'

Dampe - demokratiets martyr

02.05.18
Bag om København #29: Dr. Dampe – en mand med en sag, en mand med sine meningers mod. En mand, der opildnede københavnerne til at tænke frit, kæmpe for en ny forfatning og ikke lade sig styre af kristendommens dogmer. Han blev en grundlovsmand, langt før, der var en grundlov.

Og han betalte prisen med over 20 år i fangenskab på Christiansø.

”Vælger! Brave danske mænd og krigere! Rækkerne borgerne, eders brødre, hånden op til fælles kamp mod knejsende elendige, som vil træde på os alle! De skulle nedtrædes i støvet som et vissent rør! Frihed over Danmark! Op alle danske! Op alle kække og gæve nordboere! Op!”

Varighed: 35:53
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit

Abonner via
RSS eller iTunes
Eller skriv 'Bag om København' i søgefeltet i iTunes eller din podcast-app

Se alle episoder   eller   hent dem her, hvis du ikke ønsker at abonnere.

Har du brug for en podcast til din android-smartphone (iphone har en 'medfødt'), kan du finde et stort udvalgt på Subscribe on Android

En gang om måneden tager vi dig med tilbage i den københavnske historie og beretter om personer og begivenheder, der har været med til at forme byen… eller som bare fortæller en rigtig god historie. Ofte tages der udgangspunkt i byens bagside, den mørkere del af Københavns (og omegns) historie.

Følg med på LYDs facebook - og få oven i hatten tips til gode lytteoplevelser.

Læst på web:
Berlingske. Den politiske martyr

Biblioteket:
Christiansø-fangen : frihedskæmperen dr. J.J. Dampe 1790-1867. Hans Dalgaard (1969)

Jingle:
‘Double Drift’ Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License

Tilbage til LYD