Det borende X - støv bliver hans undergang

Bag om København #39: Det borende X. Forbryder, frugthandler, folkehelt? Uanset hvilket øje, der ser, er ’Det borende X’ den mest kendte indbrudstyv i kriminalhistorien.

Han fik hurtigt celebrity-status i aviserne og mødte en vis sympati hos befolkningen. Som Politiken skrev efter hans tilfangetagen:

”Hemmeligheden er antagelige den, at han væsentlig kun har hjemsøgt store kontorer, sparekasser og posthuse, og at de offentlige kasser mister penge, går ikke folk nær til hjerte. De synes vel snarere, at de har godt af det!”

Og folk blev da også skuffet, da det næsten mytiske borende X, viste sig at være en uanseelig grønthandler på Vesterbro.

Afspil/Download direkte
Varighed: 27:55
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit
Ekstra speak: Jakob Kjær.

Abonner via
RSS eller iTunes
Eller skriv 'Bag om København' i søgefeltet i iTunes eller din podcast-app

Du kan også finde os på Spotify.

Se alle episoder   eller   hent dem her, hvis du ikke ønsker at abonnere.

Har du brug for en podcast til din android-smartphone (iphone har en 'medfødt'), kan du finde et stort udvalgt på Subscribe on Android

En gang om måneden tager vi dig med tilbage i den københavnske historie og beretter om personer og begivenheder, der har været med til at forme byen… eller som bare fortæller en rigtig god historie. Ofte tages der udgangspunkt i byens bagside, den mørkere del af Københavns (og omegns) historie.

Følg med på LYDs facebook - og få oven i hatten tips til gode lytteoplevelser.

Jingle: ‘Double Drift’ Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License

Tilbage til LYD

Podcastserien 'Bag om København'
Mugshot. Det borende X alias Julius Framlev. Fra Politimuseet.
04.03.19