Foto af Lasse Horne Kjældgaard

Foredrag. Lasse Horne Kjældgaard om bogen 'Meningen med velfærdsstaten'

15.05.18
Litteraturprofessor Lasse Horne Kjældgaard interviewes af Klaus Rothstein, kritiker og radiovært på P1, om sin nye bog Meningen med velfærdsstaten, der gennem læsninger af klassiske danske værker undersøger hvordan dansk litteratur har bidraget til denne debat.

Den tidligste debat om velfærdsstaten var i vid udstrækning en kulturdebat, som ikke mindst litteraturen havde gode muligheder for at bidrage til. Kom og hør professor i dansk litteratur, dr.phil. og forfatter Lasse Horne Kjældgaard fortælle om sin bog Meningen med velfærdsstaten, der gennem læsninger af bl.a. Villy Sørensen, Klaus Rifbjerg, Erik Knudsen, Anders Bodelsen og Henrik Stangerup skildrer den tidlige debat om velfærdsstaten og den helt enestående dialog der var, mellem politikere og forfattere. Deres litterære forestillinger om velfærdsstaten kaster interessante perspektiver på vores samtid, hvor den politiske debat ikke længere drejer sig om målet med velfærdsstaten, men om hvordan vi bevarer den.

Lasse Horne Kjældgaard interviewes af kritiker og vært på Skønlitteratur på P1, Klaus Rothstein.

Du kan abonnere på podcasten enten med RSS-feed eller iTunes

Lasse Horne Kjældgaard: Meningen med velfærdsstaten : da litteraturen tog ordet - og politikerne lyttede (Bearbejdet udgave)
Reservér
  • Bog