Georg Carstensen, den springske iværksætter

03.09.18
Bag om København #33: Tivoli har 175 års jubilæum i år, og i den anledning drager vi tilbage i tiden for at møde Georg Carstensen, Tivolis grundlægger. En mand med idéer og, ja, et kaotisk liv til følge.

"Carstensens springske fantasi og letvakte begejstring gav ham et præg af genialitet, men løsheden i hans karakter svækkede alt, hvad han foretog sig. Hans brist var et misforhold mellem hans startglæde og hans udholdenhed.”

Georg Carstensens motto ’Hold fast på lykken, mens du har den’, blev aldrig helt let for ham at overholde. Skuffelser og stridigheder var vigtige overskrifter i hans liv. Dømt som fusentast, fantast og alt, alt for flyvsk. En mand som aldrig rettede ind.

Bag om København er med ved Tivolis åbning, følger Georgs mange projekter og rejser ud i verden.

Her aflytter eller henter du episoden Georg Carstensen, den springske iværksætter
Varighed: 32:03
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit
Ekstra speak: Jakob Kjær.

Du kan abonnere på podcasten i iTunes

Du kan abonnere på podcasten på Podbean

Du kan abonnere på podcasten på Spotify

Du kan abonnere på podcasten på eReolen

Eller skriv 'Bag om København' i søgefeltet på din podcast-app

Få opdateringer og gode lytte-anbefalinger på Københavns Biblioteker - LYDs facebookside.

Podcasten er en del bibliotekernes lokalhistoriske satsning af samme navn.
Læs mere om Bag om København og abonner på nyhedsbrevet her.

Jingle ophavsret: ‘Double Drift’ Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
Du kan kæse mere om Creative Commons her