Hun løste 'Danmarks Slavinders Lænker' - Tjenestepige og pioner

16.04.18
'Bag om København' #28 ”Hvad jeg i denne plads led af savn, sult og kulde, det kan ikke beskrives. Spisekammeret var aflåset, så jeg måtte nøjes med den afmålte mad, jeg fik, og da den var meget utilstrækkeligt, købte jeg selv brød og spise det i smug. Jeg havde ikke mod til at forlange mere mad’.

Sådan beskriver Marie Christensen forholdene på en af hendes første arbejdspladser. Hun drømte om at en dag at kunne ’løsne Danmarks Slavinders Lænker’ – og give dem tålelige forhold.

’… man kan straks kende en tjenestepige på gaden. Den tunge gang og den foroverbøjede eller skæve holdning er mærker af den overanstrengelse, hun har været udsat for, i den tid hendes legeme udviklede sig.’

Og hun lod det ikke blive ved drømmen. Hun tog kampen og fulgte den til dørs. Hun satte sig mål – og opnåede dem.

Her aflytter eller henter du episoden Hun løste 'Danmarks Slavinders Lænker' - Tjenestepige og pioner
Varighed: 28:19
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit
Ekstra speak: Karin Skrydstrup Hegelund og Jakob Kjær.

Du kan abonnere på podcasten i iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Podbean
Du kan abonnere på podcasten på Spotify

Du kan abonnere på podcasten på eReolen

Eller skriv 'Bag om København' i søgefeltet på din podcast-app

Få opdateringer og gode lytte-anbefalinger på Københavns Biblioteker - LYDs facebookside.

Podcasten er en del bibliotekernes lokalhistoriske satsning af samme navn.
Læs mere om Bag om København og abonner på nyhedsbrevet her.

Jingle ophavsret: ‘Double Drift’ Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
Du kan kæse mere om Creative Commons her