Johanne Luise Heiberg - kærlighed og karriere

01.03.18
'Bag om København' #27: ”Et virkeligt talent baner sig vej så at sige gennem et nøglehul” skriver Johanne Luise Heiberg. Og det var da heller ikke det mest oplagte i denne verden, at den fattige, jødiske pige med den voldelige, fordrukne far og den arbejdsomme mor, skulle bane sig vej ind i landets mest indflydelsesrige kredse – og bliver dansk teaters superstar.

Hun var på ingen måde feminist, men viste alligevel at kvinder kunne meget mere end at se kønne ud og smile pænt på scenen. De kunne instruere, lave scenografi, skrive artikler, noveller og vaudeviller – OG en selvbiografi, der i samtiden vagte debat… og vrede.

I dag anses det vel som et hovedværk i biografigenren, primært fordi kvinden bag, levede et interessant liv omgivet af interessante og betydningsfulde mænd og kvinder. Og så har hun også meget interessant at sige om den kunstart hun udøvede.

Her aflytter eller henter du episoden Johanne Luise Heiberg - kærlighed og karriere
Varighed: 23:24
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit
Ekstra speak: Jakob Kjær.

Du kan abonnere på podcasten i iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Podbean
Du kan abonnere på podcasten på Spotify

Du kan abonnere på podcasten på eReolen

Eller skriv 'Bag om København' i søgefeltet på din podcast-app

Få opdateringer og gode lytte-anbefalinger på Københavns Biblioteker - LYDs facebookside.

Podcasten er en del bibliotekernes lokalhistoriske satsning af samme navn.
Læs mere om Bag om København og abonner på nyhedsbrevet her.

Jingle ophavsret: ‘Double Drift’ Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
Du kan kæse mere om Creative Commons her