Klassikeren Karin Michaëlis

Forfatteren Karin Michaëlis blev i 2022 fremhævet som en af Danmarks vigtigste forfattere på Klassikerdagen.

Hør podcast fra Klassikerdagen

Glemt herhjemme

Karin Michaëlis blev født for 150 år siden. Opnåede internationalt anerkendelse for 100 år siden. Blev hyldet af europæiske koryfæer som Bertolt Brecht og Thomas Mann. Men selvom hun stadig er kendt i udlandet , så blev hun efterhånden nærmest fuldstændig glemt hjemme.

Ole Lund og Inger Christensen

I 2022 blev hun valgt til at være årets klassiker af komiteen Klassikerdagen, som hvert år sætter fokus på en dansk forfatter. I årene før havde det været Agnes Henningsen, Ole Lund Kierkegaard og Inger Christensen.

På det tidspunkt var der allerede begyndt at blive mere bevidsthed om den glemte store danske forfatter – bla. igennem Karin Michaëlis-selskabet der var blevet stiftet af en række forfattere og litteraturfolk.

Ved et foredrag på Hovedbiblioteket i september 2022 fortalte forfatteren Merete Pryds Helle og litteraturforsker Karen Klitgård Povlsen om Karin Michaëlis.

Om podcasten

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Claus Vittus og indgår i serien 'Månedens Forfatter', som er en podcast-serie, der har eksisteret i syv år og som har mere end 50 forfattere repræsenteret i lydform. 

Se mere om "Månedens Forfatter" her.

Hør også podcasten om Merete Pryds Helles roman "Det Vågne Hjerte"

 

Musikken leveres af Epidemic Sound