Københavns bombardement i lokalaviserne

25.09.18
Dramatiske dødsfald, mistede tærtepander og åbne massegrave med hesteådsler. Det er et par af de ting, man kunne læse om i de københavnske lokalaviser i dagene omkring bombardementerne i september 1807. I denne ekstraepisode af Bag Om København får vi glimt af, hvordan den almindelige indbygger oplevede en af de mest dramatiske begivenheder i byens historie.

Download direkte
Tid: 19:23

Medvirkende: Erik Høy, Suzan Erdogan Borglind, Karin Skrydstrup Hegelund og Jakob Kjær
Produktion: Anne Jeppesen
Musik er hentet fra musopen.org

Hvis du selv har fået lyst til at kigge byens gamle aviser, findes de på Mediestream i Det Kgl. Biblioteks mediesamlinger.

Lyt også til afsnit 21 af Bag Om København, der ligeledes handler om bombardementet i 1807.

Bag om København
En gang om måneden sender vi lytterne ud på en spændende, pudsig eller oprivende tur ud i det gamle København – og omegn.

Nye podcasts i serien udkommer løbende over året, og hvis du skal være sikker på at du får det nyeste afsnit, kan du abonnere på kommende afsnit via
RSS eller iTunes

Følg med på LYDs facebook - og få oven i hatten tips til gode lytteoplevelser.

Se i øvrigt også bibliotekernes lokalhistoriske satsning af samme navn https://bibliotek.kk.dk/temaer/koebenhavn