Podcastserien 'Bag om København'
En politibetjent i rød jakke, bag ham to af byens vægtere. Manden der løfter på hatten er fangevogter i selskab med en fange. Tegning af Johannes Senn fra 1807.

Københavns første politimester - lovens grådige arm

01.08.19
Bag om København #44: Københavns første politimester var lidt af en pralerøv. En farverig… karakter. En højtråbende drikkebror – fræk og krigerisk – og ambitiøs på den grådige måde.

Politimester Claus Rasch ser reglerne for sit embede som ’vejledende’ – og han baner vejen for et voldeligt og kleptokratisk politikorps, som stort set gør, hvad der passer dem. Byens ledelse har svært ved at stoppe ham, for kongen er glad for sin charmerende drikkebror.

Bag om København byder velkommen til en tid, med en enevældskonge, der smadrer ruder på sine drukture, og hvor almindelige borgere straffes for at gå for dyrt klædt – eller invitere for mange gæster. Og hvor en politimester, rager til sig, hvor han kan.

Afspil/Download direkte
Varighed: 28:01
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit
Ekstra speak: Jakob Kjær.

Abonner via  iTunes

Eller skriv 'Bag om København' i søgefeltet i iTunes eller din podcast-app

Du kan også finde os på Spotify  og  eReolen

Her kan du afspille episoder, hvis du ikke abonnerer.

Har du brug for en podcast til din android-smartphone (iphone har en 'medfødt'), kan du finde et stort udvalgt på Subscribe on Android

En gang om måneden tager vi dig med tilbage i den københavnske historie og beretter om personer og begivenheder, der har været med til at forme byen… eller som bare fortæller en rigtig god historie. Ofte tages der udgangspunkt i byens bagside, den mørkere del af Københavns (og omegns) historie.

Følg med på LYDs facebook - og få oven i hatten tips til gode lytteoplevelser.

Jingle: ‘Double Drift’ Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License

Fra nettet: