Kundskabens Hotel #3: Khalid Albaih og de virale tegninger

06.07.18
I 2010 eksploderede det arabiske forår. Sudanesiske Khalid Albaih var midt i begivenhederne og udtrykte dem skarpt gennem sine satiriske tegninger, der gik viralt på Twitter og Facebook.

Nu sidder han og arbejder ved sin laptop ved et af de runde borde i caféen på Københavns Hovedbibliotek. Han har nemlig fået ophold i København som ’fribykunstner’ gennem ICORN (International Cities of Refuge Network), der giver frirum til kunstnere, hvis ytringsfrihed krænkes i deres hjemlande.

I dette afsnit får du lov at møde kunstneren, høre om hans tegninger og om hvordan København har inspireret ham til et nyt projekt: Han vil starte et bibliotek i sit hjemland Sudan.

Produktion: Anne Jeppesen
I redaktion: Jacob Krag Linde
Medvirkende: Khalid Albaih og Pernille Bærendtsen
Kendingsmusik: Eucrid Elms

DOWNLOAD EPISODEN 'KHALID ALBEIH OG DE VIRALE TEGNINGER'
Tid: 20:33

Med Kundskabens Hotel inviterer vi dig ind på biblioteket – både i stille hjørner mellem fyldte boghylder og ved livligt larmende caféborde. Her vil du blive præsenteret for litteratur, viden, kunst, film og musik af de mange inspirerende, vidende mennesker, man kan møde i Københavns Biblioteker.

Abonner via  iTunes eller skriv 'Kundskabens Hotel' i søgefeltet i iTunes eller din podcast-app

Du kan også finde os på Spotify  og  eReolen

Her kan du afspille episoder, hvis du ikke abonnerer (Podbean).

Har du brug for en podcast til din android-smartphone (iphone har en 'medfødt'), kan du finde et stort udvalgt på Subscribe on Android

Følg med på LYDs facebook - og få oven i hatten tips til gode lytteoplevelser.

Tilbage til LYD