Podcastserien 'Bag om København'
Tugt- og Børnehuset, Helligåndshuset i Københavns Indre by

Lad de små børn... - Børnehuset 1605-1649

02.01.20
Christian 4. vil gøre noget ved det voksende antal af løsgængere, tiggere og forældreløse. Derfor grundlægger han i 1605 Tugt- og børnehuset i København.

Men udover at være et sted, hvor man opbevarer besværlige/uønskede elementer i samfundet, er det også en tekstilproduktion, et led i kongens ambition om at give soldater uniformer på – udenom dyre udenlandske leverandører.

Det lykkes dog ikke.

Denne episode er en specialudgave i anledning af åbningen af Københavns Museum den 7. februar 2020. Museet flytter ind i Stormgade 18 - en bygning der gennem tiden blandt andet husede Børneværnet.

Vi kigger på børneforsorg – især hos Christian 4. og Børnehuset.

Afspil/Download direkte
Varighed: 28:47
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit
Ekstra speak: Karin Skrydstrup Hegelund og Jakob Kjær.

Abonner via  iTunes

Eller skriv 'Bag om København' i søgefeltet i iTunes eller din podcast-app

Du kan også finde os på Spotify  og  eReolen

Her kan du afspille episoder, hvis du ikke abonnerer.

Har du brug for en podcast til din android-smartphone (iphone har en 'medfødt'), kan du finde et stort udvalgt på Subscribe on Android

En gang om måneden tager vi dig med tilbage i den københavnske historie og beretter om personer og begivenheder, der har været med til at forme byen… eller som bare fortæller en rigtig god historie. Ofte tages der udgangspunkt i byens bagside, den mørkere del af Københavns (og omegns) historie.

Følg med på LYDs facebook - og få oven i hatten tips til gode lytteoplevelser.

Jingle: ‘Double Drift’ Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License

FRA NETTET:
Anbragt i historien – et socialhistorisk projekt om anbragte og indlagte i perioden 1933-1980
Børne-og Tugthuset. dengang.dk
Peter Agerbo Jensen: Christian IV’s tugt- og børnehus