Månedens forfatter: Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Hør Anne Lise Marstrand-Jørgensen i samtale med historiker Gry Jexen om romanen Margrete 1

Kvinden der samlede Norden

I denne podcast interviewes Anne Lise Marstrand-Jørgensen af historikeren og kvinden bag podcasten og bogen ’Kvinde Kend Din Historie’, Gry Jexen. I en fascinerende samtale kommer de rundt om en af middelalderens allermest betydningsfulde kvindeskikkelser, Margrete I - hendes skæbne, drømme og politiske evner. Og ikke mindst, hvordan hun som ung kvinde har været i stand til at trodse rammerne for et kvindeliv i middelalderens Norden. Anne Lise Marstrand-Jørgensen fortæller indlevende om arbejdet med bogen; om hvordan, man researcher på en tid og et menneskeliv så fjernt fra vores; om hvordan man skriver en levende og troværdig karakter frem ud fra de historiske kilder, der er tilgængelige; og om hvilket samfund, trossystemer og forpligtelser Margrete I har stået i.

Om bogen

I ’Margrete I’ følger vi en af de mest fascinerende og indflydelsesrige kvinder fra Danmarkshistorien. Det er fortællingen om, hvordan en ung kvinde går efter magten og ved, hvad hun vil bruge den til; nemlig at skabe fred. Det er et intenst portræt af en unik politisk begavelse og Middelalderens Norden.

Om podcasten

Du finder podcasten med Anne Lise Marstrand-Jørgensen på bibliotekernes hjemmeside ved at trykke her.

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Claus Vittus og indgår i serien 'Månedens Forfatter', som er en podcast-serie, der har eksisteret i syv år og som har mere end 50 forfattere repræsenteret i lydform.

Musikken er: Mountain Air/ It´s Been So Long  af Cody Francis

Se mere om "Månedens Forfatter" her.

Find flere podcasts fra Københavns Biblioteker

Du kan finde Københavns Bibliotekers øvrige podcasts her.

Du kan abonnere på podcasten på iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Spotify
Du kan abonnere på podcasten på Deezer
Du kan abonnere på podcasten på Podbean

Eller skriv 'Månedens forfatter' i din podcast app.

Materialer