Månedens forfatter: Charlotte Weitze

Hør Charlotte Weitze fortælle om sin magiske og eventyrlige slægtsroman Rosarium.

Køn, videnskab og natur i 'Rosarium'

Lyt til podcasten fra Københavns Biblioteker lige her.

Kan mennesket leve af sollys?

Hvad er et rosarium? Og kan mennesker komme til at leve af sollys, ligesom planter? Få svar på det og meget mere i podcasten her, hvor Charlotte Weitze fortæller om romanen 'Rosarium' der udkom i februar 2021. 'Rosarium' er en magisk slægtsroman om køn, videnskab og ikke mindst menneskets forhold til naturen, der i den grad har taget anmelderne med storm og markeret Weitzes internationale format. Charlotte Weitze interviewes af idéhistoriker Steffen Krejberg fra den københavnske natur- og videnskabsfestival Bloom. I samtalen rundes også tidligere udgivelser i forfatterskabet og Weitze giver en boganbefaling til de Københavnske læsere.

Om bogen

'Rosarium' er en eventyrlig slægtsroman i tre dele. I første del befinder vi os i starten af det 20. århundrede dybt i de polske skove, hvor en bror og en søster er flygtet ud – og her langsomt bliver en del af naturen. I anden del følger vi søsterens barn Johannes (senere Johanne), hele vejen fra en række naturvidenskabelige studier i Sydamerika til en ansættelse i Botanisk Have i København, hvor hun forsker i en mystisk rose. Sidste del foregår i nutiden hos Johannes' barnebarn Ester (og dennes datter Fine), der primært lever af sollys.

Om podcasten

Du finder podcasten med Charlotte Weitze ved at trykke på linket her.

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Claus Vittus og indgår i serien 'Månedens Forfatter', som er en podcast-serie, der har eksisteret i syv år og som har mere end 50 forfattere repræsenteret i lydform. 

Se mere om "Månedens Forfatter" her.

Find flere podcasts fra Københavns Biblioteker

Du kan finde Københavns Bibliotekers øvrige podcasts her.

Du kan abonnere på podcasten på iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Spotify
Du kan abonnere på podcasten på Deezer
Du kan abonnere på podcasten på Podbean

Eller skriv 'Månedens forfatter' i din podcast app.

Materialer