Månedens forfatter: Vigdis Hjorth

Den norske forfatter Vigdis Hjorth var indstillet til Nordisk råds litteraturpris 2021 og er kendt for sine stærke fortællinger om svære familiebånd. Hør hende i samtale med radiovært Nanna Mogensen her.

Familiens kærlighed

Hør podcasten med Vigdis Hjorth på Podbean

At blive elsket er som at stå under bruseren på et billigt hotel. Det er dejlig varmt lige indtil vandet pludselig bliver koldt. Sådan karakteriserede den norske forfatter Vigdis Hjorth 'familiens kærlighed' da hun besøgte Københavns Hovedbibliotek i november 2021.

Vigdis Hjorth er kendt for sine stærke portrætter af familien - især om det svære familiebånd hvor det at blive elsket er som en kold dukkert. Vigdis Hjorth skrev i 2016  bogen 'Arv og miljø' som handler om familiens ældste datter Bergljot, der ender i en voldsom diskussion om arv med sine søstre efter at faderen er død. I sin seneste bog 'Er mor død'  handler det om Johanna der er kunstner og har levet i USA sammen med sin mand og søn, langt fra resten af sin familie. Da manden dør vender hun tilbage til Norge og mødes med sin mor og søster og de gamle familie-forhold.

Begge bøger har i Norge givet voldsomme diskussioner om de snærende familiebånd - ikke mindst i Vigdis Hjorths egen familie, som føler sig udstillet. Hendes søster har sågar skrevet en roman som svar på det som hun føler som anklagerne.

Vigdis Hjorths seneste bog 'Er mor død' var indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris i 2021, og hun var i den forbindelse i Danmark og blev på Hovedbiblioteket interviewet af P1-kulturjournalist Nanna Mogensen.

Om podcasten

Hør podcasten med Vigdis Hjorth på Podbean

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Claus Vittus og indgår i serien 'Månedens Forfatter', som er en podcast-serie, der har eksisteret i syv år og som har mere end 50 forfattere repræsenteret i lydform.

Musikken er: Mountain Air/ It´s Been So Long  af Cody Francis

Se mere om "Månedens Forfatter" her.

Find flere podcasts fra Københavns Biblioteker

Du kan finde Københavns Bibliotekers øvrige podcasts her.

Du kan abonnere på podcasten på iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Spotify
Du kan abonnere på podcasten på Deezer
Du kan abonnere på podcasten på Podbean

Eller skriv 'Månedens forfatter' i din podcast app.

Materialer