Søhelt,Svindler & Spion - Episode 10 - Konge af Island

Den danske eventyrer Jørgen Jürgensen er endt som krigsfange i England, men får lov til at gå frit omkring i London. Han vil hjælpe købmænd der vil skabe handel mellem Island og England og ender med at blive Konge af Island.

Hør episode 10

Kro,krig og købmænd

En dag på den lokale kro i London, hvor han nu bor, kommer han i snak med to købmænd fra Island. Problemet for de to islændinge og alle på Island, er at Kongeriget Danmark er i krig med England. Island er i 1809 også en del af Kongeriget Danmark. Derfor er Island inddraget, selvom hverken englændere eller islændinge vil skyde på hinanden eller slås.

Konge af Island

De to islændinge vil allerhelst bare handle med englænderne. Jørgen får en god idé. Han får fat i et engelsk skib og sejler til Island med mad. Det hele ender med at han er med til at afsætte den danske guvernør i Island og sætte ham i fængsel. Jørgen overtager så styret af landet og bliver konge af Island. Han giver landet selvstændighed og tegner et nyt flag til Island.

 

Om podcasten ”Søhelt,Svindler & Spion”

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Claus Vittus og er historien om Jørgen Jürgensen. Den er planlagt til mindst 16 afsnit, der kommer i 2022/2023. Serien er 2. sæson af  ”Søhelte på Vilde Veje”, som er en podcast-serie, der har eksisteret i et år og som har fortællinger om danske søhelte.

Musik: Epidemic Sound

Se mere om "Søhelte på vilde veje" 

Abonner på podcasten, der hvor du ellers lytter dine podcast -  og få flere spændende fortællinger.

Maleri af C.W. Eckersberg tilhører Frederiksborg Slot
12.01.23