Vi elsker bøger: LGBTQAIP+ repræsentation i børnelitteraturen

Bliv klogere på, hvordan seksualitet og kønsidentitet repræsenteres i fantasylitteratur til unge.

LGBTQAIP+ repræsentation i børnelitteraturen

Verden flytter sig og litteraturen rykker med, også eller måske især børnelitteraturen. Vi er dykket ned i maskinrummet for at tage hul på samtalerne omkring hvordan vi som fagpersoner, bibliotekarer, lærere og forældre gør litteraturen, biblioteket og samlingen inkluderende for alle børn.

Denne podcast er produceret i forbindelse med afholdelsen af Københavns Bibliotekers årlige børnelitteraturfestival Vi elsker bøger.

Repræsentation i et fantasy-univers

Vi har sat Christina E. Ebbesen, forfatter til fantasyserien Til Arentz Ende og Pernille L. Stenby, forfatter til Mestenes-serien i samtale med redaktør og medstifter af bloggen Queerlitt.com Lasse Kjøbeløv om hvordan seksualitet og kønsidentitet repræsenteres i fantasylitteraturen,

Hvad betyder det for børn og unge at se sig selv som den udvalgte og hvordan kan fantasy favne repræsentation og italesætte aktuelle problematikker i et fantastisk univers - og hvorfor fungerer det godt i fantasy?

Lyt til podcasten om queer repræsentation i fantasy her.

Hvis man vil læse anmeldelser af queer litteratur med et queer perspektiv kan man følge med på dette link: Link til bloggen Queerlitt.dk

Om podcasten

Tilrettelagt af Claus Vittus & Kathrine Pachniuk

Musikken: A Classic Noir – af Mary Riddle

Sign af Loving Caliber

(Link til Epedemic Sound hvor musikken er fra.)

Følg Børnebogcast

Du kan abonnere på podcasten på iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Spotify
Du kan abonnere på podcaten på Deezer
Du kan abonnere på podcasten på eReolen
Du kan abonnere på podcasten på Podbean

Eller skriv 'Børnebogcast' i søgefeltet på din podcast-app


Du kan holde øje med Børnebogcast på Københavns Børnebibliotekers Facebook.

Denne podcast er produceret af Københavns Biblioteker i forbindelse med afholdelsen af Københavns Bibliotekers årlige børnelitteraturfestival Vi elsker bøger. Podcasten dykker ned i emner der vedrører børns litteratur, læsning og sproglige udvikling.

Vi elsker bøger er en børnelitteraturfestival med fokus på at fejre litteraturen og læselysten hos børn og bidrage til gode læseoplevelser. Festivalen arrangeres af Københavns Biblioteker og henvender sig til børn i alderen 0-14 år samt deres voksne.

Materialer