Vi elsker bøger: Lydbogens udvikling i en digital tidsalder

08.01.21
Podcast om lydbogen, hvad den kan for børn og dens status i den digitale tidsalder.

Lyt til Lydbogens udvikling i en digital tidsalder

Om podcasten

Hvad kan lydbøger for børn og hvordan har lydbogens status ændret sig i kraft af digitale mediers fremkomst?

Hør mere om dette i Vi elsker bøgers podcast med Sarah Mygind, forsker i børnelitteratur ved Aarhus Universitet, der er i samtale med skaberne bag lydbogsprojektet Bettinas Badekar - animationsinstruktør Kristian Nordentoft og manuskriptforfatter Jesper Fink.

Podcastpanelet gennemgår historiefortælling gennem et lydmedie, hvordan stemmer og lydbilleder spiller en markant rolle i lydbøgers virkning, samt lydbogens udvikling fra kassettebånd til det digitale.

Mygind, Nordentoft og Fink får fortalt om tilblivelsen af ”Betinnas Badekar”, en genfortolkning af den nu legendariske billedbog og tegnefilm ”Bennys Badekar”, som bygger videre på den folkekære historie om den magiske verden på bunden af et badekar. Ligesom inspirationsværket er ”Bettinas Badekar” også en samling af stemmeskuespillere, musikere, tegnere og andre kreative aktører.

Følg Børnebogcast

Du kan abonnere på podcasten på iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Spotify
Du kan abonnere på podcaten på Deezer
Du kan abonnere på podcasten på eReolen
Du kan abonnere på podcasten på Podbean

Eller skriv 'Børnebogcast' i søgefeltet på din podcast-app

Du kan holde øje med Børnebogcast på Københavns Børnebibliotekers Facebook.

Denne podcast er produceret i forbindelse med afholdelsen af Københavns Bibliotekers årlige børnelitteraturfestival Vi elsker bøger. Podcasten dykker ned i emner der vedrører børns litteratur, læsning og sproglige udvikling.

Vi elsker bøger er en børnelitteraturfestival med fokus på at fejre litteraturen og læselysten hos børn og bidrage til gode læseoplevelser. Festivalen arrangeres af Københavns Biblioteker og henvender sig til børn i alderen 0-14 år samt deres voksne.