To scenarier: Blowin' in the wind

Af Københavns Biblioteker
18.02.15
1) En gruppe teenagere sidder på bagdækket på Kongedybet – på vej til lejrskolen på Bornholm. 2) En gruppe teenagere sidder i mørket rundt om et bål på stranden. - Begge steder synges ”Blowin’ in the Wind” fra Bob Dylans gennembrudsalbum "The Freewheelin' Bob Dylan" fra 1963.

De unge mennesker forsøgte sig indimellem med at synge 1. og 2. stemmer, når det gik vildt til, og det foregik helst til et lidt ubehjælpsomt guitarakkompagnement. Men ligegyldigt, for oplevelsen emmede af intensitet, frihed og fællesskab, præcis som den skulle.  

Bob Dylan er udråbt som stifteren af genren folkrock og som en af de mest indflydelsesrige musikere i rockhistorien. 19. marts 1962 udsendtes hans første album: Bob Dylan, og hans seneste album "Shadows in the Night" kom på gaden for en halv måneds tid siden.  

60 af Dylans bedste sange er oversat til dansk og udgivet under titlen 'Bob Dylan's Bedste' på forlaget Books on Demand i 2014.

I februar i år i forbindelse med Kbh. læser 2015 var der mulighed for at opleve BandDylan på Café Mæt i Valby Kulturhus.

Hårdt presset fik vi lokket nogle hypede numre ud af bandet: Det er jo de fleste.....

Blandt de tidlige: Blonde On Blonde (1966)

70erne: Desire (1976) og Street-Legal (1978) 

Mercy (1989) er absolut hans hovedværk

Time out of mind fra 90'erne (1997)

- og hvis man kan lide Frank Sinatra - Så er hans sidste plade virkelig god : Shadows in the Night

 

 

for at skrive en kommentar.