Sundby Bibliotek lukker en periode - hent dine bestillinger på andre biblioteker

18.11.19
En intern omrokering skal adskille tilbuddene fra bibliotek og borgerservice, og gøre det lettere at finde vej

Bibliotek og borgerservice flytter hver for sig

En periode med delt husrum for Sundby Bibliotek og borgerservice i Kvarterhuset ender med årets udgang. Borgerservice flyttede ind i Sundby Bibliotek i 2016. Ved den lejlighed blev de 2 enheders funktioner integreret med fælles ekspedition og medarbejdere. I 2019 er det vedtaget at behovet for at styrke fælles indsatser på tværs i Københavns Borgerservice gør, at man igen ønsker en adskillelse. I Kvarterhuset giver det lejlighed til en omrokering, hvor hvert enkelt tilbud bliver lettere at finde. Borgerservice flytter i løbet af december ind i den del af biblioteket, som hidtil har været børnebibliotek. Sundby Bibliotek samles til gengæld i den del, der hidtil har været borgerservice.

Det bliver lettere at finde vej

”Det skal være helt enkelt for borgerne at finde vej i Kvarterhuset” siger leder af Københavns Biblioteker på Amager, Kirsten Egebo. ”Fremover vil vi gøre det enkelt at finde vej til bibliotek og borgerservice.” Hun oplyser at man ved samme lejlighed arbejder med indretningen i biblioteket, for at styrke trygheden for brugerne i hele åbningstiden. ”Og vi regner med at børnefamilierne vil være med til at skabe en masse mere liv i stueetagen, hvor der hidtil har været tomt efter at borgerservice lukker om eftermiddagen.”

Biblioteket er lukket fra uge 50 og året ud

Omrokeringen i Kvarterhuset nødvendiggør en lukning af børnebiblioteket allerede fra uge 48. Fra uge 50 og året ud følger resten af biblioteket. Biblioteket åbner igen efter flytningen torsdag den 2. januar 2020. ”Vores søsterbiblioteker på Amager står klar til at hjælpe ikke mindst børnefamilier i perioden” siger Kirsten Egebo. Christianshavns Bibliotek, Islands Brygge Bibliotek og Bibliotekshuset på Rodosvej er de nærmeste biblioteker.

Opfordring: hent bestilte materialer på andre biblioteker

Biblioteksbrugere vil ikke kunne hente bestilte materialer på Sundby Bibliotek fra uge 50. Biblioteket råder brugere til at få omdirigeret bestillinger til andre biblioteker i god tid, enten ved at bruge hjemmesiden, eller ved at ringe til bibliotekerne på 33663000.