Donér din stemme!

12.05.23
Københavns Biblioteker søger personer der har lyst til at få optaget deres stemme til et dansk taledatasæt.

Danske myndigheder og virksomheder mangler åbne taledata for at kunne udvikle og udbrede brugen af taleteknologi i Danmark. I den forbindelse har du mulighed for at donere din stemme.

Optagelserne vil blive brugt til at forbedre danske voicebots og digitale assistenter. 

Optagelserne finder sted på Københavns Hovedbibliotek den 30. eller 31. maj og du vil modtage et gavekort på 400 kr. for din deltagelse.

Vi har brug for folk, der vil bruge 1-2 timer på at læse tekster op og deltage i samtaler med andre borgere. Begge dele vil være instrueret af personale på stedet.

Dine personlige oplysninger vil ikke indgå i datasættet, kun optagelsen af din stemme.

Klik her for at tilmelde dig.

Personer i alle aldre og køn kan deltage, men især kvinder, ældre og personer med accent eller dialekt opfordres til at melde sig.

Hvis du har spørgsmål eller vil høre nærmere inden du tilmelder dig, så kontakt Sif Lehmann fra Alexandra Instituttet for mere information. på tlf. 60 18 58 69 eller mail: sif.lehmann@alexandra.dk
 

Om projektet

Projektet om et dansk taledatasæt ønsker at bidrage til udviklingen af dansk taleteknologi for at sikre, at computere og kunstig intelligens kan forstå dansk tale og kan svare på en fornuftig måde i en dansk sammenhæng. Udvikling og træning af taleteknologi til at forstå og tale dansk kræver en stor samling af danske stemmer på tværs af forskellige dialekter, køn og alder fra optagede oplæsninger, monologer og dialoger.

Indlæsninger fra biblioteksbrugere kan være med til at forbedre dansk taleteknologi, fordi det vil indgå i en stor samling stemmedata. Al den data skal bruges i udviklingen af forskellige løsninger, som danskerne møder fx stemmestyrede hjælpemidler, som kan hjælpe blinde, ældre eller borgere med særlige behov.

Du kan læse mere om projektet her.