Servicemeddelelse om personlige data i bibliotekerne

10.09.20
Mange biblioteker er blevet kontaktet af lånere, som ønsker af få slettet deres CPR-nummer fra lånerregistreret. Årsagen er en artikel på dr.dk, som omtaler CPR-tyveri på bibliotekerne.

Det er dog ikke selve bibliotekssystemet, som har været udsat for angreb, men udelukkende de PC'er som bibliotekerne stiller til rådighed på biblioteket til søgning på nettet, e-mails og andet. Det er således kun hvis du har lånt en af bibliotekets PC’er og i den forbindelse har indtastet dit CPR-nummer, at der er risiko for at du er blevet udsat for CPR-tyveri på biblioteket. Bibliotekerne har ikke har oplysninger om, hvem det drejer sig om.

Generelt er det en god idé at være opmærksom på følgende, når du benytter offentlige computere:

• Gem aldrig dokumenter på computeren
  • Sig nej til at gemme adgangskoder
  • Forlad aldrig computeren, når du er logget på
  • Husk altid at logge helt af og lukke browseren
  • Genstart computeren efter brug
  • Skift jævnligt password

Du kan skifte dit password på bibliotekets hjemmeside under Min konto --> Brugerprofil eller i appen Biblioteket Min side under Indstillinger.

Artiklen kan læses på dr.dks side