Udstilling: Flygtning

I Hovedbibliotekets foyer bliver man fra 15.-28. januar mødt af en udstilling, som bringer os tæt på de flygtninge, der i disse år kommer til landet.

”De sagde, at alting var okay. De sagde, at vi ville få en siddeplads, og at vi kunne medbringe bagage, men på vej til båden begyndte de pludselig at sige, at vi alligevel ikke kunne medbringe bagage, og at vi skulle smide vores ting væk. ”

Gennem personlige beretninger får vi indblik i tanker, følelser, drømme og håb for fremtiden fra mennesker, der har måttet flygte fra alt velkendt til fordel for et liv i Danmark. Mennesker fra Somalia, Eritrea og Syrien. For hvad vil det sige at tage på en lang og ofte farefuld rejse, der markerer et stort skift i både geografi og identitet? Hvordan er det at gå fra at være studerende, chauffør eller kvindelig soldat i sit hjemland til at være flygtning? Og hvad tager man med på rejsen?

Udstillingen er et samarbejde mellem Københavns Hovedbibliotek og Immigrantmuseet og viser et udpluk af interviews foretaget af etnolog Inanna Riccardi.