Om børnebibliotekerne i København

Københavns biblioteker for børn tilbyder kultur og læring med ambitioner for hele familien

Få klogere børn - tag dem med på biblioteket!

Børn kan blive klogere på mange måder, og børnebiblioteket vil gerne hjælpe. Medarbejderne har et stort kendskab til både børnelitteratur & -kultur og kan hurtigt fremfinde en bog, et spil, eller en hjemmeside, som dækker dit barns behov.
Der indkøbes materialer til alle aldersgrupper (0-15 år).

Gratis boggave til 2-årige børn

2-års bogen er en bog, som Københavns biblioteker forærer alle børn i kommunen, når de fylder 2 år. Det gør vi for at understøtte læseglæde og læselyst så tidligt som muligt. Så hold øje med et fødselsdagskort fra børnebiblioteket, og benyt lejligheden til et besøg på dit lokale børnebibliotek.

Årlig læselystkampagne

I samarbejde med biblo.dk, folkebibliotekernes fælles site for de 7-14-årige, afholder børnebibliotekerne hver sommer en læselystkampagne kaldet "Sommerbogen". Formålet med Sommerbogen er at få flest mulige børn til at læse og anmelde bøger i deres sommerferie.
Sommerbogen er en læselystkampagne, og det er først og fremmest lysten, der skal drive værket. Børnebibliotekerne i København forærer en gratis bog til de børn, som har læst tre bøger og anmeldt dem på biblo.dk. Barnet tilmelder sig på sit lokale bibliotek!

Læs mere om Sommerbogen her på hjemmesiden!

Masser af arrangementer hver måned  

Der er mange oplevelser på programmet hver måned for både familier og institutioner.
Det kan være alt fra børneyoga og rytmik til kreative værksteder, forfattermøder og oplæsning. I forbindelse med store årlige festivaler og kulturarrangementer som Kbh Læser og Kulturnatten, vil der ofte være et særligt børneprogram. 

 

Velkommen i børnebiblioteket!

 

 

Spørg biblioteket