Mindetavle for Martin Andersen Nexø

Sankt Annæ Gade 33. Mindetavle for forfatter Martin Andersen Nexø der boede på adressen de første år af sit liv. Opsat af Nexø-fonden den 26. juni 2019.


Tekst på tavlen: "På denne adresse fødtes forfatteren / Martin Andersen Nexø / den 26. juni 1869, og her boede han med sin familie 1869-1872"

Martin Andersen Nexø på Litteratursiden
"I dag er det 150 år siden, Martin Andersen Nexø blev født. Vi sætter fokus på hyrdedrengen, der endte som berømt forfatter med et imponerende og omfangsrigt forfatterskab bag sig. Læs med og bliv klogere på den store danske forfatter."

Martin Andersen Nexø på Wikipedia
"Martin Andersen Nexø (født 26. juni 1869 på Christianshavn, død 1. juni 1954 i Dresden) var en dansk forfatter."

Nexø, Martin Andersen på Forfatterweb
"Martin Andersen Nexø er Danmarks store proletarforfatter. Han er blevet læst gennem generationer, og mange anser hovedværkerne “Pelle Erobreren” og “Ditte Menneskebarn” for at være blandt det ypperste, der er skrevet på dansk."

Nexø, Martin Andersen på Leksikon.org
"Nexø (1869-1954), dansk forfatter. Martin Andersen Nexø står som den centrale skikkelse i dansk litteraturs «sociale gennembrud», og han opnåede desuden - især gennem to af sine hovedværker, Pelle Erobreren og Ditte Menneskebarn - international berømmelse."