Mindetavle for Matilde og Frederik Bajer

Korsgade 56. Opsat af Andelsforeningen Pedersen Bøghs Gaard i 2018.

Til en gadereception i september 2018 afslørede Andelsforeningen Pedersen Bøghs Gaard en mindetavle for Matilde og Frederik Bajer. Med tavlen vil foreningen "huske historien og hædre ægteparret Bajer, som i dén grad dedikerede deres liv til at skabe forandring til det bedre for de mange".Tekst på tavlen: "Her boede MATILDE OG FREDRIK BAJER / fra 1871 til deres dages ende (i 1934 og 1922). / De arbejdede for ligestilling og fred i verden. Sammen stiftede de DANSK KVINDESAMFUND I 1871, / hvor Matilde var den første forstanderske. / Fredrik modtog NOBELS FREDSPRIS i 1908."

Fredrik Bajer på Wikipedia
"Fredrik Bajer (født 21. april 1837 i Vester Egede ved Næstved, død 22. januar 1922 i København) var en dansk officer, forfatter, lærer og pacifistisk politiker, der sammen med svenskeren Klas Pontus Arnoldson modtog Nobels Fredspris i 1908."

Matilde Bajer på Wikipedia
"Pauline Matilde Theodora Bajer, født Schlüter (4. januar 1840 på Frederikseg, Herlufmagle Sogn – 4. marts 1934 i København) var en dansk kvindesagsforkæmper og pacifist."

Matilde Bajer – kvindesags-forkæmperen fra Korsgade af Poul-Erik Pløhn på Mit Nørrebro
"Stifteren af og den første formand for Dansk Kvindesamfund satte sammen med sin mand stort præg på Danmarks holdning til ligestilling og andre centrale demokratiske rettigheder."