Opret en side og tilknyt den til dit biblioteks menu

Indholdstypen 'side' skal du bruge, hvis du har brug for at knytte noget indhold til en menu. Det kunne f.eks. være et menupunkt på dit biblioteks forside eller et menupunkt på en temaside.


Opret en side:

Log dig ind på hjemmesiden og klik på Tilføj indhold og dernæst på Side.
Flere ting skal være udfyldt, før du kan få lov til at gemme dit arbejde første gang. Det drejer sig om de felter, der er markeret med en lille rød stjerne.
Start med at give din side en overskrift:


Upload et kvadratisk listevisningsbillede (300 x 300 pixels), som du allerede har fundet, beskåret og gemt på din PC:


Udfyld feltet smagsprøve:


Skriv og redigér den tekst, der skal stå i indholdsfeltet. Hvis du ikke har helt styr på indholdet endnu, kan du bare skrive et eller andet og lave det færdigt senere:
Klik på Gem nederst på siden. Som 'default' vil din side nu være udgivet. Hvis du ikke synes, den skal være synlig endnu, kan du fjerne det lille flueben i udgivelsesfeltet, inden du gemmer:


Klik på redigér for at arbejde videre med din side. I vejledningen Sådan opretter du en nyhed, kan du læse mere om at redigere din indholdstekst, indsætte billeder, vedhæfte filer m.m.
Det er muligt at styre sidens farvevalg, hvis det giver mening. Siden skal have været gemt én gang, før funktionen dukker op. Find udgivelsesfeltet og klik på Farveindstillinger, der som default er sat til at være vilkårlig. Du får nu en boks, der viser, hvilke farver du kan vælge imellem, og hvad vi bruger dem til. Hvis du synes din nyhed passer i en af kategorierne, klikker du på den relevante farve:


Klik på Gem nederst på siden. Du kan nu se, at headeren foroven har fået den farve, du har valgt.


Tilknyt en side til dit biblioteks menu:

Scroll ned på siden til Biblioteker og grupper.
Find og markér dit bibliotek i listen.
Sæt et flueben ud for Tilbyder et menu-link.
Du vil opdage, at så snart du har sat fluebenet, genereres titlen på din side i titelfeltet.
Klik på pilen i Overordnet menupunkt:


Find dit bibliotek i menuen – det vil ligge nede i bunden – og tilknyt din side til et passende menupunkt. Hvis du tilknytter siden til selve biblioteket, vil den danne sit eget menupunkt i biblioteksmenuen:


Vægtning:

Under feltet Tilbyder et menupunkt finder du et lille felt, der hedder Vægt. I første omgang giver det nok ikke mening, at give din side et vægtnummer, fordi du ikke i din editor kan se vægtningen af de øvrige sider, som ligger i samme menupunkt.
Det vægt-nummer man giver sin side afgør, i hvilken rækkefølge den placerer sig i et menupunkt. De laveste numre lægger sig øverst (flyder ovenpå).
I Drupal er det almindeligt, at man arbejder med en vægtning, hvor det punkt, der skal ligge øverst får vægten -50, næste punkt får vægten -49 og så fremdeles.
Du kan bede webredaktionen om hjælp til at placere din side i den rigtige rækkefølge, men du har faktisk mulighed for at gøre det selv, selvom det er en anelse besværligt.
I eksemplet nedenfor har du besluttet at din side, som vi til lejligheden har døbt "Dette er kun en test", skal knyttes menupunktet Om biblioteket. Her ligger i forvejen 3 underpunkter:

  • Handicapadgang
  • Ordensregler
  • Glemte sager


Tilknyt i første omgang din side til Om biblioteket og husk at gemme den:


Find dit biblioteks forside på bibliotek.kk.dk. Klik på Om biblioteket i menuen for at få vist de eksisterende underpunkter. Du kan se, at det nye punkt Dette er kun en test har lagt sig i bunden:


Klik på Redigér i hvert enkelt punkt, for at komme ind og se, hvilken vægt punktet har.
Nu går øvelsen ud på at du sætter vægtene i alle underpunkterne sådan, at rækkefølgen bliver, som du vil have det:

 

Tilknyt en side til et tema (gruppe):

Processen er fuldstændig den samme, som da du tilknyttede en side til dit bibliotek:

  • Scroll ned på siden til Biblioteker og grupper
  • Find og markér den gruppe, du vil knytte din side til
  • Sæt et flueben ud for Tilbyder et menu-link
  • Klik på pilen i Overordnet menupunkt
  • Find den gruppe, du vil linke til, i menuen – det vil ligge nede i bunden – og tilknyt din side til et passende menupunkt. Hvis du tilknytter siden til selve gruppen, vil den danne sit eget menupunkt i gruppens menu

 

Hent vejledningen som PDF

 

 

Spørg biblioteket