Opret en ny medarbejder

Sådan opretter du en ny medarbejder på bibliotek.kk.dk:

1. Klik på Personer i din værktøjslinie:


2. Klik på Tilføj bruger:


3. Udfyld med brugernavn (=brugerID), brugerens e-mail samt adgangskode, som ved oprettelse er abcd1234. Gentag adgangskoden. (Husk desuden at gøre den nyoprettede medarbejder opmærksom på, at vedkommende skal ændre adgangskoden til noget privat):


4. Scroll længere ned på siden. Sæt et flueben i Staff og sæt desuden et flueben i Editor, hvis medarbejderen skal have redigeringsmuligheder. Klik på Opret konto:


5. Du får nu at vide, at medarbejderen er oprettet, men du er ikke færdig endnu. Klik på den nyoprettede medarbejders ID øverst på siden:


6: Nu får du vist den ufærdige medarbejderprofil. Klik på Indstillinger:


7: Du er tilbage på redigeringssiden, hvor der nu optræder et felt, der hedder INDSTILLINGER FOR KOMMENTARUNDERRETNINGER. Her er det meget vigtigt, at du sætter et flueben ud for Modtag e-mail ved nye kommentarer. Ellers får medarbejderen ingen information, hvis der kommer lånerkommentarer til de artikler, han/hun skriver. Og lånerne vil derfor ikke få noget svar. 
I dop-down feltet Modtag opfølgende e-mail-underretninger skal du vælge Alle kommentarer:


8. Du er ikke færdig endnu. I venstre hjørne skal du klikke på Staff:


9: Udfyld med fornavn og efternavn, indsæt en avatar som billede (du kan finde en avatar her: F: Bibliotekerne/2338 Bibliotekernes webredaktion/Avatarer - Husk desuden at gøre den nyoprettede medarbejder opmærksom på, at vedkommende bør udskifte avataren med et personligt, kvadratisk billede i formatet 300 x 300 pixels). Tilknyt medarbejderen til det eller de relevante bibliotek(er) og til den relevante afdeling:10: Scroll længere ned på siden. Udfyld  med stillingsbetegnelse og e-mail. Hvis det er kutyme på det lokale bibliotek, at medarbejderens telefonnummer vises i profilen, skal du også udfylde det. Slut med at klikke på Gem:


11: Nu har du en færdig medarbejderprofil, som medarbejderen selv kan arbejde videre med:


VIGTIGT:

  • Skriv til den nyoprettede medarbejder og fortæl, hvordan han/hun logger sig på første gang
  • Bed vedkommende om at udskifte adgangskoden med en privat kode
  • Bed vedkommende om at uploade et rigtigt profilbillede
  • Bed vedkommende om at læse de grundlæggende vejledninger i at skrive til bibliotek.kk.dk og de øvrige dokumenter på redaktionssiden: https://bibliotek.kk.dk/redaktionen

 

 

 

Spørg biblioteket