Opret en ny temaside (gruppe)

Temasider (grupper) egner sig til at gruppere relateret indhold, som samtidig skal kunne løftes frem i en visning på forsiden.

NB! Vær opmærksom på, at hvis du sletter eller dekativerer allerede oprettede temasider, skal du være opmærksom på også at slette indgangen til dem fra forsidemenuen, punktet Inspiration.

Opret en ny temaside:

1. Klik på Tilføj indhold og dernæst på Gruppe:

2. Giv temasiden en titel, upload et titelbillede (tværformat: 1200 x 300 pixels) og et listevisningsbillede (300 x 300 pixels) og skriv en kort smagsprøve (det er den tekst, der vises, hvis du promoverer dit tema på forsiden af bibliotek.kk.dk):

3. Hvis du ønsker en bærende indholdstekst på din temaside, skal du skrive den i feltet Indhold. Klik på Gem, og din temaside er oprettet.

4. Som default danner din temaside de to menupunkter Nyheder og Arrangementer. Hvis der tilknyttes nyheder og arrangementer til temasiden, vil de vises her. Nyhederne og arrangementerne vises også direkte på siden under titelbilledet og indholdsteksten. Punkterne kan deaktiveres, hvis de ikke skal bruges (se punkt 8), men da de er autogenereret af systemet, frarådes det at slette dem helt.

5. Du kan oprette nye menupunkter til dit tema. (Du skal være opmærksom på, at et nyt menupunkt skal pege på en URL). Klik på Gruppe:

6. Klik på Menuer:

7. Klik på Vis links:

8. Klik på Tilføj menupunkt (bemærk at det er på denne side, du evt. kan deaktivere punkterne Nyheder og Arrangementer, hvis det giver mening):

9. Giv det nye menupunkt en titel og indsæt den URL, punktet skal pege på, under sti. (Hvis der peges videre til en side et andet sted på hjemmesiden, skal du slette denne del af URL'en: https://bibliotek.kk.dk/). Klik på Gem:

10. Nu kan du se din nye menu. Hvis du vil have vist menupunkterne i en anden rækkefølge, kan du - med musen - tage fat i det lille kors ud for punktet og trække det op eller ned. Når du har placeret dine menupunkter i den rækkefølge, der passer dig, klikker du på Gem indstillinger:

11. Du er ikke færdig endnu. Alle de temasider, der er oprettet, vises i alfabetisk rækkefølge i denne listevisning: https://bibliotek.kk.dk/temaer. For at dit tema skal komme til at ligge rigtig, skal du ind og flytte på placeringen i den nodequeue, der hedder Groups listing. Klik på Nodequeue:

12. Klik på Groups listing:

13. Træk dit tema 'på plads' med musen, så det ligger i den rigtige alfabetiske rækkefølge og klik på Gem:

14. En temaside kan vises på forsiden af bibliotek.kk.dk, hvis det giver mening at promovere den i en periode. Find din temaside og klik igen på Nodequeue. Som du kan se, er der en nodequeue der hedder Front page groups listing. Du kan se, at der er lagt 6 temasider ind i køen. Vi arbejder med, at der vises 6 temasider ad gangen på forsiden af bibliotek.kk.dk. Klik på Tilføj til kø:

15. Du kan se, at der nu er 7 temaer i køen. Klik på Front page groups listing:

16: Klik på Fjern for at fjerne det tema, der ikke skal vises på forsiden og træk dit tema 'på plads' med musen, så det ligger i den rigtige rækkefølge:

17: Nu er der igen 'kun' 6 temaer på forsiden af bibliotek.kk.dk. Vær opmærksom på, at de vises med 2 store temaer i øverste række og 4 små temaer nedenunder. Det er den rækkefølge, du giver temaerne (se ovenfor) der afgør, hvor dit tema lægger sig.
Her ses en forsidevisning fra oktober 2015:

Dit tema bør muligvis vises på siden Inspiration, som man tilgår fra menupunktet med samme navn på forsiden. Kig på siden og find den rigtige placering.