Bag om København: Den rockende og rullende ungdomsterror i 1950'erne

Musikken er rædselsfuld og de unge går amok på gader og stræder, slås med politiet, siger deres forældre imod - og tænker helt åbenlyst på … sex!

Her aflytter du eller henter episoden om 1950'erne

Psykiatere kalder Rock’n’roll en smitsom sygdom, musikkritikere jamrer sig over den nye musikform, der holder teenagere tryllebundet og pisker stemningen i koncertsalene op til emotionelle højder. Højder, der ofte giver sig udslag i masse-hysteri, hvor de unge mennesker springer op på scenen og river tøjet af orkestrets medlemmer.

Det går ikke stille af, da rock og rul invaderer de unger – i det første spæde ungdomsrør i nyere tid, der chokerer den ældre generation.

Forbenede oldinge over 17 forstår det ikke, men det uundgåelige er sket. Rock’n’roll-vanviddet, som under ophidsede tumulter og larmende uro er på en ubønhørlig fremmarch over kontinenterne, er over os!

Brugt i episoden - udover bibliotekets bøger

Læs også: "Did Girls Have Sex on Their Minds When Watching Elvis in the '50s?

Lydklip:
"Elvis and the black community" fra YouTube
"Elvis Live Interview 1956" fra YouTube
"Jørgen Mylius ansættes i radioen i 1963" fra  DR P3

Elvis Presley med Jailhouse Rock og Heartbreak Hotel
Tommy Steele med A handful of songs
Bill Haley and  his Comets med Rock Around The Clock
Raquel Rastenni  med Vovsen I Vinduet

Intro og outromusik: Logan Rich/Sugar Spun Darlin' / courtesy of www.epidemicsound.com

Følg med

Podcasten er skrevet og fortalt af Berit Freyheit. Der udkommer en ny episode hver måned.

Abonner på podcasten, der hvor du ellers lytter dine podcast -  og få flere spændende fortællinger om Københavns historie og markante personligheder gennem tiderne.

Her kan du læse om, hvordan du kommer i gang med at lytte til podcast.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet Bag om København er til dig med interesse for Københavns historie, byens huse og livet i hovedstaden. Du præsenteres for gode bøger. Du får adgang til spændende arrangementer og bogkonkurrencer.


Nyhedsbrevet indeholder en bred vifte af artikler om byens kvarterer og historiske emner. For at komme godt omkring, vil du modtage artikler fra Københavns Museum, Rundetaarn, en rækker lokalhistoriske foreninger og vores øvrige samarbejdspartner.