Dialogisk læsning

Det er altid hyggeligt at få læst højt. Men hvis målet er at stimulere barnets eget sprog, så er det vigtigt, at der også skabes plads til, at barnet selv taler undervejs. Altså at I kommer i dialog om bogen. Og hvis barnet skal gøre de læste ord til en aktiv del af sit eget ordforråd, så hjælper I det lille barn ved at gøre sproget konkret med effekter og leg.

Der er flere steder på internettet, hvor I kan få inspiration til at få mere ud af læsningen ved at bruge enkle teknikker til ”dialogisk læsning”.

Sprogpakken

Sprogpakken er udarbejdet af Socialstyrelsen i forbindelse med et efteruddannelsesforløb i 2011-2012. De mange gode film og skriftlige materialer ligger nu på Emu.dk. Her kan både forældre og professionelle finde inspiration til fx sproglege, dialogisk læsning og hverdagssamtaler med børn. 

Find sprogpakken på Emu.dk

Høje Tåstrup Bibliotekernes Guides

Høje-Taastrup bibliotekernes guides til dialogisk læsning er lige til at printe og tage med ned på gulvet, sammen med den bog der passer til. Folderne er inddelt efter aldersgrupper.

Find folderne på Høje Tåstrup Bibliotekerne

Nationalt Videncenter for Læsning og Fredensborg Kommune

Nationalt Videncenter for Læsning og Fredensborg Kommune deler deres materiale om udvidet dialogisk læsning fra projektet Sproggaven. Både deres håndbog og bogfoldere til forældre og professionelle med udgangspunkt i hele 13 forskellige bøger for børn i alderen 1-6 år kan hentes her:

Find folderne fra Sproggaven.