Sprogfitness for de 5-7 årige

Sprogfitness er en fælles dag for børnehavernes ældste børn og de nye skolebørn fra ca. 5-7 år. Dagen afvikles samtidig landet over i maj hvert år.

Ideen er at holde en dag der er sjov for børnene, og at arbejde med sprogstimulering i kombination med bevægelse og leg. Meningen er også at pædagogerne kan blive inspirerede og tage legene med hjem, og sidst men ikke mindst er dagen med til at skabe forbindelse mellem biblioteker, dagtilbud og pædagoguddannelsen.

Alle biblioteker i København er med.

Legene er udviklet af pædagogstuderende, og her i byen samarbejder vi med UCC på Campus Carlsberg.

Vi beder de studerende om at tage udgangspunkt i en sproglig iagttagelse de har gjort sig når de har været sammen med børn.

Nogle lege har haft rim som udgangspunkt. Det kunne også være forholdsord, farver, størrelser eller former – eller måske laver man en historie sammen. Nogle gange lærer børnene en remse eller en kort sang. I alle lege indgår bevægelse selvfølgelig.

Alle lege er enkle og hurtige at lære, og rekvisitterne er billige, ofte hjemmeprintede eller noget man har liggende i forvejen.

Børnene når typisk at prøve 4 lege i løbet af den time til halvanden de er på besøg på Sprogfitnessdagen.

I 2022 bliver Sprogfitness afviklet den 6. maj.

Hvis man vil vide mere, finder man en masse information om Sprogfitness her: https://www.sprogsporet.dk/sprogfitness . Fx finder man beskrivelser af alle legene og man kan downloade mange af de ting der skal bruges.

Man kan også kontakte børnebibliotekar Therese Ekman på tekman@kk.dk