Forårshighlights: 20 længe ventede romaner

Forårets favoritter tæller blandt andet et godt grin, den svære toer og Oslo-Hong Kong tur-retur.

Tekst: Sara Nygaard, Københavns Hovedbibliotek

Langt om længe kan vi råbe fra hustagene: Udlånet er genåbnet! For den tidsbestillende låner er det nu igen muligt at afhente og bestille bøger på Københavns Biblioteker, og i den anledning har vi sammensat en liste af 20 nyindkøbte romaner, du burde overveje at komme ind efter (hvis vi da ikke kommer dig i forkøbet!). Læs med for et tiltrængt overblik over forårets nye bøger, så du kan hale ind på det tabte. Vi starter med bibliotekarernes tre favoritter fra de seneste måneder:

Dem har vi set frem til: Pilgaard, Jama og Kjærstad

Vi er flere der har set frem til et godt grin med den evigt-kærligt-ironiske Stine Pilgaard. Pilgaards ’Meter i sekundet’ handler om en kvinde der (modvilligt) involveres i højskolelivet i det vestjyske, bliver brevkasseredaktør, skriver anti-højskolesange og gang på gang kommer til at ødelægge den gode stemning.

Sofie Jama vandt stor succes med sidste års debut. Nu er Jama aktuel med den svære toer – krimien ’Den nordiske mands hævn’. Jama fletter en række menneskeskæbner sammen med en mystisk sag om en afskåren arm og tunge. Vi er spændte på, om hun igen i år fejer benene væk under sine læsere.

Norges grand old man, Jan Kjærstad, er tilbage med romanen ’Mr. Woolf.’ Romanen fører partikelfysikeren William Abelson fra en legetøjsbutik i Oslo hele vejen til Hong Kong i jagten efter en forsvunden søster. En kærkommen mulighed til at få udlevet sin rejsefeber fra lænestolen.
 

Vil du have flere anbefalinger, bogtips og analyser af de seneste tendenser på det danske bogmarked? Tilmeld dig nyhedsbrevet Nyt på hylderne.
 

18.05.20