Historie på nettet

Her er en række links til gode sider på nettet om historie. Nogle af dem skal du logge på for at kunne bruge, andre er frit tilgængelige.

Gale in Context 

Biografisk database med information om ca. 1.4 millioner nulevende og afdøde personer. Der kan søges på f.eks. taler.

Biography in Context 

Danmarkshistorien

2. udgave fra 2006 af Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie i 17 bind er digitaliseret og ligger tilgængelig på nettet. Gyldendals og Politikens Danmarkshistorie dækker hele den danske historie - fra for 15.000 år siden til i dag. Danmarkshistorien er en del af Den Store Danske Encyklopædi. 

Lettilgængelig fremstilling af Danmarks historie. Dækker fra oldtiden og til i dag. Indeholder mange historiske kilder. Udarbejdet af Århus Universitet.

Danmarkshistorien

Danmarks oldtid

Værket Danmarks Oldtid skildrer tiden fra 13.000 før vor tidsregning til 1050 e.Kr. Værket indeholder den nyeste forskning inden for området. 
Den digitaliserede version bygger på 2. udgave af firebinds-værket fra 2006.
Danmarks oldtid er en del af Den Store Danske Encyklopædi.

Danmarks oldtid

Dansk biografisk leksikon

Dansk biografisk leksikon (3. udgave, udarbejdet i perioden 1979-1984) rummer bl.a. mere end 13.000 artikler om kendte danskere gennem tiden.
Søgning foregår enten via søgefelt eller ved hjælp af emnegrupper. Dansk biografisk leksikon er en del af Den Store Danske Encyklopædi.

Dansk biografisk leksikon

Historiens verden

Historiens verden er en dansksproget historieportal, der emnemæssigt dækker hele verdenshistorien fra oldtiden og frem til det 21. århundrede.

Historiens verden

Gale High School 

Belyser forskellige opgaverelevante emner med artikler fra tidsskrifter og opslagsværker suppleret med nyhedsmedier. Indeholder bl.a. landeprofiler med fakta om historie, klima, økonomi og landskab. 

Gale High school