Hjæææælp – Cubakrise og krise i din opgave!

15.08.16
Alt er udlånt og hvad nu? Du kan vælge at rive dig i håret, eller du kan bruge vores e-materialer, som er tilgængelige hjemmefra for enhver, der er indmeldt som låner og som bor i Københavns kommune.

Hjemme kan du sidde og nørkle med opgaven og juble over, at du har adgang til en række baser, der kan hjælpe dig langt hen ad vejen. E-materialerne  står for pålidelig viden, som du kan anvende på linje med dine andre materialer. Tal evt.med din lærer om det.

Søg i :

Faktalink - en dansksproget base som kan hjælpe dig i gang
Søg på ”Cubakrisen” og læs en lang artikel om emnet. Der er også henvisninger til links, hjemmesider og bøger om emnet

Historiens verden – en base for gymnasiet
Søg på ”Cubakrisen” og læs under "Kold krig i forandring"

Ebook Central – en database med hele bøger om alverdens emner – og altså også Cubakrisen.
En rigtig god søgeterm er ”Cuban missile crisis”
men du kan også søge på personer, der var involveret i krisen eller på det meget overordnede begreb: "cold war"

Global Issues in context
I denne base kommer du virkelig rundt om emnet.
Brug søgetermen:Cuban missile crisis

Her finder du "primary sources", dvs kilder fra tiden.
Der er podcasts og udskrifter af vigtige udsendelser.
Der er artikler fra tidsskriftet Foreign Affairs, som ser på krisen her 50 år efter, fx : The Cuban missile Crisis at 50. Under overskriften Reference finder du en række glimrende dybdegående artikler, som nok kan sætte dig på sporet og problematisere dit stof, Fx "Was John F. Kennedy committed to international peace?"

Credo
En base der især er god til at give overblik over et emne.
Søg på ”Cuban Missile Crisis” og få en oversigt over hovedproblemerne i Cubakrisen. Den kan danne basis for dine videre søgninger og forsyne dig med rigtig gode søgetermer

Biografisk materiale om Cubakrisens hovedpersoner finder du - foruden i de allerede nævnte databaser - i Biography in Context. Her præsenteres bl.a. en stor Kennedy-portal, hvor der ligger artikler, som perspektiverer krisen og ser på den med nutidens øjne her 50 år efter.

Gode links
Du kan også drage nytte af dette link til National Security Archive, USA

What triggered the Cuban missile crisis?
fra de britiske National Archives - se især kilderne i venstre spalte

Forfatter Lene. Nielsen